גנץ ביטל את ישיבת הממשלה בשל "סירוב נתניהו למנות שר משפטים"

גנץ ביטל את הישיבה בשל אי מינוי שר משפטים

הליכוד: "גנץ פועל בחוסר אחריות שמסכן את שלומם ובריאותם של כל אזרחי ישראל". לפני ההודעה על ביטול הישיבה, פורסם בכאן חדשות כי השרים לא קיבלו את סדר הדיון וכי קיומה מוטל בספק
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בנימין נתניהו, בני גנץ, 28.06.20
צילום: צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שר הביטחון וראש הממשלה החלhפי בני גנץ הודיע הערב (ראשון) על ביטול ישיבת הממשלה שתוכננה למחר. בהודעה שפרסמה לשכתו נמסר כי "לאור סירוב גוש הליכוד ונתניהו לאשר בישיבת הממשלה מינוי קבע של שר משפטים, מה שיביא לפגיעה בשלטון החוק ובדמוקרטיה, לא תתקיים מחר ישיבת הממשלה". טרם ההודעה פורסם ב"חדשות הערב" בכאן 11 כי כי השרים לא קיבלו את סדר הדיון וכי קיומה מוטל בספק.

בליכוד קראו הערב למהלך בתגובה "שערורייה שלא תאמן". בהודעה שפרסמה המפלגה לאחר הודעתו גנץ על ביטול הישיבה נכתב: "בשביל מינויים וג׳ובים, גנץ מונע את חתימת החוזים למיליוני חיסונים שנדרשים לאזרחי ישראל לקראת החיסון הבא. אם הממשלה לא תאשר מייד את החוזים שהשיג ראש הממשלה נתניהו, חברות החיסונים עלולות לבטל אותם ולהעבירם למדינות אחרות".

גם שר הבריאות יולי אדלשטיין הגיב על ביטול ישיבת הממשלה. בפוסט שפרסם הלילה בפייסבוק, הציג אדלשטיין את רשימת הנושאים שביקש מהממשלה לאשר בישיבה שאי-אישורם "יביא לנזק עצום", כלשונו. "אחרי ההצלחה הכבירה של החיסונים והטיפול בקורונה, אחרי שהמשק חוזר למסלולו גנץ יחזיר אותנו חודשים אחורה", הוסיף.

הממשלה אמורה הייתה לאשר בישיבתה השבועית רכש של עשרות מיליוני חיסונים בעלות של 3.5 מיליארד שקלים. בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי משרד הבריאות מבקש לרכוש עשרות מיליוני חיסונים, ולהחתים את השרים על טופס "שותף סוד", שמוגדר רמת הסודיות הגבוהה ביותר.

מוקדם יותר הערב כתב שר האוצר ישראל כ"ץ בדף הפייסבוק שלו כי בכוונתו להביא לאישור הממשלה החלטה על תקצוב קופסת קורונה נוספת בהיקף של כשבעה מיליארד שקלים, לצורך חתימת הסכמים לרכישת חיסונים לשנה הבאה ולצרכים בריאותיים דחופים. "מדינת ישראל חייבת להמשיך ולהיות המדינה המובילה בעולם בנושא החיסונים, ואסור שמחלוקות פוליטיות ימנעו את המשך הטיפול בנושאי הבריאות והכלכלה הדחופים", כתב כ"ץ.

הפופולריים