חשש בישראל: המתח בין מוסקווה לוושינגטון ישפיע על פעילות צה"ל בסוריה

חשש: המתח בין המעצמות ישפיע על הפעילות בסוריה
בדיונים פנימיים בישראל עולה המשבר בין המעצמות ככזה שמעלה את הרגישות בזירה הצפונית • שר החוץ אשכנזי: איראן מגבירה את העברות האמל"ח המתקדם לסוריה
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
תקיפות בסוריה
צילום: תקיפות בסוריה

בישראל עולה חשש כי המתח בין מוסקווה לוושינגטון ישפיע על הפעילות הביטחונית של ישראל באזור, ובעיקר בסוריה, כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. המשבר בין המעצמות עלה בדיונים הפנימיים בישרא, כנושא שמעלה את הרגישות בזירה הצפונית. בישראל נוהגים לעדכן את עמיתיהם הרוסים על הפעילות בסוריה במסגרת הקו החם, זאת לצד עדכון שוטף של האמריקנים – כולל שיתוף פעולה מודיעיני וחלוקת מידעים. 


שני בכירים ישראלים התבטאו בנושא היום. שר החוץ גבי אשכנזי אמר בריאיון לסוכנות ידיעות רוסית כי ישנה עלייה בהיקף העברת הנשק מאיראן לסוריה. זאת במקביל לדבריו של הרמטכ"ל אביב כוכבי בביקורו עם הנשיא ריבלין בצרפת, שם דיבר על האיום מצפון ובעיקר מכיוון חיזבאללה, ואמר שיש לארגון אלפי טילים שמכוונים לעורף הישראלי. 

כוכבי נפגש היום עם הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון ואמר לו כי "בזמן מלחמה לא נהסס לתקוף בעוצמה בכל מקום שבו יימצא אמצעי לחימה או אויב". לדברי כוכבי, מבחינה ביטחונית לבנון הפכה לשבויה בידי חיזבאללה ואיבדה את השליטה על מדיניות הביטחון שלה.

המתיחות בין המעצמות נמשכה גם היום כשנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיב לביידן ואמר: "נמשיך לעבוד איתם, אבל רק בתנאים שאנחנו מעוניינים בהם". הוא התייחס לממשל האמריקני והוסיף: "בעם האמריקני יש רבים שרוצים לחיות איתנו בשלום, אבל הממשל האמריקני שולט והתודעה שלו בתקופה לא קלה. בנייה של יבשת אמריקה הייתה בנויה על השמדה של השמדה של עם אחר (האינדיאנים) ולאחר מכן באה תקופה של עבדות - וזה מלווה את תושבי ארה"ב. Black Lives Matter זו התוצאה, עד היום אמריקנים נתקלים בתופעות של השמדה ודיכוי - כך הם פותרים בעיות - בפנים ובחוץ". 

במוסקווה החזירו אתמול את השגריר בוושינגטון להתייעצויות, לאחר שהנשיא ג'ו ביידן כינה את הנשיא ולדימיר פוטין "רוצח". בריאיון לרשת ABC ששודר אתמול אמר ביידן כי פוטין ישלם מחיר על ההתערבות בבחירות בארצות הברית". דבריו נאמרו על רקע דוח המודיעין האמריקני שקובע רשמית שאיראן ורוסיה התערבו בבחירות האמריקניות האחרונות בשנת 2020.

הפופולריים