תגובה ראשונה נשמעה הערב (רביעי) מצד ארצות הברית להחלטת בית הדין בהאג לפתוח בחקירה בגין פשעי מלחמה אשר בוצעו לכאורה בשטחים. משרד החוץ האמריקני גינה את ההחלטה ואמר, כי "ארצות הברית מתנגדת ומאוכזבת מאוד מהודעת התובעת על חקירה של המצב הפלסטיני".
הדרמה בהאג | ישראל נוטה שלא לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי בהאג, אבל המדיניות הרשמית תיקבע בתום דיון משותף של כל הגורמים שאמור להיערך בשבועות הקרובים. ישראל תפעיל לחץ על המדינות החברות באמנת רומא ובעיקר על התובע הבא של בית הדין
— כאן חדשות (@kann_news) March 3, 2021
הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/1RLqP1Hjbx
במסגרת מסיבת עיתונאים מסר דובר משרד החוץ האמריקני נד פרייס, כי ארצות הברית תמשיך לתמוך בישראל ובביטחונה ותתנגד ל"צעדים שמטרתם לפגועה בישראל בצורה לא הוגנת". עוד נמסר, כי במשרד החוץ מודאגים מהניסיון של בית הדין הפלילי בהאג להחיל את תחום השיפוט שלו על השטחים הפלסטיניים. עוד נאמר בהצהרה כי הסמכות של בית המשפט צריכה להיות מול מדינות המסכימות לכך, והפלסטינים אינם יכולים להיות חלק מחקירה כזו, מכיוון שאינם מדינה ריבונית.
בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג הודיע היום כי יפתח בחקירה רשמית בנוגע ל"מצב בפלסטין". בית הדין יחקור עבירות שבוצעו שבטח זה החל מ-13 ביוני 2014 - התאריך ממנו נעשתה הפנייה לבית הדין. התובעת פאטו בנסודה מסרה כי לא מדובר בהחלטה פוליטית. בישראל מעריכים שההחלטה על פתיחה בחקירה תשפיע על מאות אנשים, חלקם בכירים - בעבר ובהווה, בהם גורמים מדיניים וצבאיים.
אנחנו מפצירים בפלסטינים, בישראלים ובקהילות המושפעות מההחלטה לגלות סבלנות", נכתב בהודעת בית הדין. "בית הדין ירכז את תשומת ליבו בעבריינים הקשים ביותר לכאורה, או אלו שיהיו בעלי האחריות הגדולה ביותר לביצוע הפשעים".
התגובות להחלטה לא איחרו לבוא - ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בחריפות להודעה: "ישראל נמצאת תחת התקפה הערב", אמר. "ההחלטה היא תמצית האנטישמיות ותמצית הצביעות. בית הדין קבע שחיילינו הגיבורים והמוסריים שנלחמים נגד טרוריסטים - הם פושעי מלחמה". נתניהו אמר שהמדינה תגן על כל החיילים ועל האזרחים, ותיאבק לבטל את ההחלטה.
גם נשיא המדינה ריבלין מתח ביקורת על בית הדין: "החלטה שערורייתית. לא נקבל את הטענות נגד מימוש זכותנו וחובתנו להגן על אזרחינו", כתב. שר החוץ גבי אשכנזי קרא להחלטה - פוליטית. "החלטה שנותנת רוח גבית לגופים אנטישמיים. ננקוט כל צעד כדי להגן על אזרחים וחיילים מפני העמדה לדין", מסר.
ברשות הפלסטינית בירכו על ההחלטה. בהודעת משרד החוץ הפלסטיני נכתב: "זהו צעד שציפינו לו רבות שמשרת את רדיפת הצדק הלא פוסקת של פלסטין, דבר שמהווה עמוד תווך של השלום שמגיע לעם הפלסטיני".