לאחר שבג"ץ פסק שגם מי שיעבור גיור רפורמי או קונסרבטיבי יוכר כיהודי – אריה דרעי, יעקב ליצמן ומשה גפני מבהירים הערב (שני) לראש הממשלה נתניהו: "לא נצטרף לממשלה בלי פסקת התגברות". היום פורסם בחדשות הערב האולטימטום שהציבו הנציגים החרדים, שדרישתם לפסקת התגברות נועדה לאפשר למדינה שלא להתיישר לפי החלטת בג"ץ בנושא הגיור. גם ראש הממשלה וגם יו"ר תקווה חדשה גדעון סער בחרו שלא להגיב להחלטת בית המשפט.
מהפכת הגיורים: דרעי, גפני וליצמן העבירו מסר לנתניהו - "לא נצטרף לממשלה בלי פסקת התגברות". סער ונתניהו נמנעים מהצהרות שעלולות לפגוע ביחסיהם עם החרדים - וטרם התייחסו לפסיקת בג"ץ@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/GRuvz7ZQfs
התנועות הרפורמית והקונסרבטיבית בישראל הודיעו שהן לא מתכוונות לגייר תיירים ומהגרי עבודה. מי שכן יוכלו להתגייר במסגרת הפסיקה הם בני זוג לא יהודים של אזרחים ישראלים, שהנמצאים בארץ וכבר יש להם סוג של מעמד חוקי, אך הם לא מוכרים כאזרחים מלאים או כעולים חדשים. אותם אנשים יהיו יכולים לפנות לגיור רפורמי וכך להיות מוכרים כעולים חדשים לכל דבר. שאלה נוספת שתתברר בהמשך היא אם אותם מתגיירים יהיו יכולים להביא בני משפחה נוספים לישראל במסגרת חוק השבות.
המפלגות החרדיות והדתיות ידרשו חוק עוקף בג"ץ בעקבות הפסיקה בנושא הגיור. התנועות הרפורמיות והקונסרבטיביות: לא נגייר תיירים ומהגרי עבודה. מי כן? בני זוג לא-יהודים של ישראלים שיעברו גיור רפורמי בארץ יוכרו כעולים חדשים. לפני שהסיפור יתממש - הדרמה תהיה פוליטית@YairEttinger #חדשותהערב pic.twitter.com/MU5XdwEwn7
— כאן חדשות (@kann_news) March 1, 2021
פסק הדין של בג"ץ התקבל לאחר שהמדינה לא הגישה לבית המשפט את תשובתה לעתירות שהוגשו כבר לפני 15 שנים. השופטים כתבו שהקהילות הלא-אורתודוכסיות שבהן התגיירו העותרים הן קהילות מבוססות בישראל, בעלות זהות יהודית משותפת וידועה ומסגרות קבועות של ניהול קהילתי. הליך הגיור בהן נעשה על ידי גוף דתי שהוסמך לכך בקהילה שאותה הוא משרת, בהתאם לאמות מידה קבועות.