ביקור ראשון של שר ישראלי: אלי כהן נפגש בסודאן עם בכירים בממשל

ביקור שר ראשון בסודאן: אלי כהן נועד עם בכירים

שר המודיעין שהה בחרטום על רקע תהליך הנורמליזציה בין המדינות שהחל בחודש אוקטובר • הדיונים עסקו בנושאים מדיניים, ביטחוניים וכלכליים - ולראשונה נחתם מזכר הבנות בנושאים אלו • עלתה אפשרות לצירופה של ישראל למועצת הים האדום • עוד סוכם: משלחת ממשלתית מסודאן וכן משלחות עסקיות יגיעו לישראל
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
השר אלי כהן ונשיא סודאן עבד אל-פתאח אל-בורהאן. ביקור משלחת ישראלית 25.01.21
צילום: -

משלחת ישראלית רשמית ביקרה היום (שני) בסודאן - בפעם הראשונה מאז החל תהליך הנורמליזציה בין המדינות בחודש אוקטובר. שר המודיעין, אלי כהן, עמד בראש המשלחת המשותפת למשרדו ולמטה לביטחון לאומי, שביקרה בח'רטום הבירה. כהן נועד עם הנשיא עבד אל-פתאח אל-בורהאן, שר ההגנה יאסין אברהים ועם בכירים נוספים בממשל.

הדיונים עסקו בנושאים מדיניים, ביטחוניים וכלכליים, ולראשונה נחתם מזכר הבנות בנושאים אלו בין הצדדים. הבכירים דנו ביציבות הביטחונית באיזור, וסיכמו להעמיק את שיתוף הפעולה המודיעיני. כמו כן, עלתה אפשרות לצירופה של ישראל למועצת הים האדום, בה חברות גם מצרים וסעודיה.

במשרד המודיעין מציינים כי סודאן, המדינה השלישית בגודלה באפריקה, שוכנת במיקום אסטרטגי לחופו של הים האדום. היא לחמה בעבר לצד מדינות ערב וסייעה בהעברת נשק לחמאס. בכך, היחסים עמה שמים קץ ל-70 שנים של עוינות.

הבכירים בממשל הסודאני סקרו בביקור את ההתקדמות בעניין ביטול חוק החרם כנגד ישראל ואת תיקון החוק הקובע מאסר למהגרים סודאנים, לרבות אלו שבישראל. בסוף הפגישה סוכם כי משלחת ממשלתית מסודאן תגיע לישראל, וכן משלחות עסקיות שיעסקו בקידום ההשקעות והמסחר בין המדינות.

הפופולריים