בשל הסגר והגבלות הקורונה: בית המשפט המחוזי בירושלים הודיע היום (שישי) על ביטול הדיון במשפט תיקי האלפים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שנקבע לשבוע הבא. במכתב ההחלטה נאמר בין היתר כי "בהתחשב בריבוי הנוכחים המגיעים לדיון ובסגר הכללי - הדיון מבוטל".
אתמול קיים בני גנץ, המכהן מאז פיטורי השר ניסנקורן גם כשר משפטים, פגישה עם היועץ המשפטי לממשלה, ראש לשכת עורכי הדין ופקידים נוספים במשרד המשפטים. בסיום הפגישה, ונוכח איום של לשכת עורכי הדין בעתירה לבג"ץ, הוחלט להחיל את תקנות הסגר גם על בתי המשפט.
בכך נאלץ גנץ לחזור בו מהתחייבות פומבית בה נקט, לפיה בתי המשפט יישארו פתוחים על מנת לדון בתיקי נתניהו גם בסגר. בתגובה לידיעה שפורסמה השבוע על בקשה של פרקליטי נתניהו, צייץ גנץ: "נתניהו, אל דאגה. בתי המשפט יישארו פתוחים - עליי".
גנץ הגיב לפרסום על דחיית הדיון וכתב כי בתי המשפט נותרו פתוחים כמו שהתחייב, אך הוא התיר לשופטים להחליט האם הדיונים יתקיימו למרות הסגר, וכך החליטו השופטים בתיקי נתניהו. "זוהי עוד הוכחה לכך שמערכת המשפט בישראל עצמאית, עניינית, ולא רודפת את נתניהו", כתב.
למען הסר ספק- בתי המשפט פתוחים ומתפקדים. כך החלטתי וכך יהיה.
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) January 8, 2021
בשל הסגר, נעתר מנהל בתי המשפט, לבקשות השופטים, עורכי הדין והציבור, ואיפשר לשופטים להפעיל שיקול דעת בדחיית דיונים. השופטים במשפט נתניהו בחרו להפעיל אותו ולדחות את המשפט.
בתגובה לדחיית הדיון מתנועת הדגלים השחורים נמסר: "עכשיו הכל ברור - כולנו בסגר בשביל שביבי לא יעמוד לדין על פשעיו. ראש הממשלה הכניס את מדינת ישראל לסגר בשביל דחיית משפטו. קוראים לכל עם ישראל לצאת להפגין בשבת הקרובה נגד הסגר הפוליטי, נגד הנאשם ונגד פירוק הדמוקרטיה הישראלית".
בתוך כך, כמה מחברי מפלגת כחול לבן התרעמו על יו"ר המפלגה גנץ על כך שאיפשר את דחיית הדיון במשפט נתניהו. הבוקר קיים גנץ שיחה משותפת עם חברי מפלגתו הנותרים לצורך הכנה לקמפיין הבחירות. בפגישה התפתח ויכוח בשאלה אם גנץ שגה כשאיפשר פתח לדחיית הדיון. כשהשרה אורית פרקש הכהן שאלה מדוע איפשר זאת, השיב גנץ: "לא איפשרנו סגירה של בתי המשפט, אבל השופטים החליטו במקרה הזה - ואנו מכבדים את החלטתם".
גנץ ביקש מחברי הרשימה לדבוק בהסבר זה ואף הבהיר את הנקודה בציוץ בטוויטר. לדברי כמה מהם ההסבר אינו משכנע וגנץ צריך היה לוודא שהחלטותיו לא מאפשרות את דחיית הדיון.