משפט נתניהו: ראש הממשלה בנימין נתניהו טוען כי החלטתו לוותר על החסינות נגרמה משום שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הטעה אותו לחשוב שהליך החסינות בכנסת החל - כך פורסם הבוקר (רביעי) בכאן רשת ב. בשל כך צפויים סנגורי נתניהו לטעון בשבוע הבא בבית המשפט המחוזי בירושלים כי ראש הממשלה לא ויתר על בקשת החסינות.
הפרקליטים טוענים כי הליך החסינות בעניינו של נתניהו כלל לא החל, משום שמנדלבליט העביר את כתב האישום המתוקן עם רשימת העדים ליושב ראש הכנסת בלבד, אך הוא לא נמסר ליושב ראש ועדת הכנסת, משום שלא הייתה ועדה כזו. לדבריהם, למרות זאת הבהיר היועץ לראש הממשלה כי עומד לו חודש להגשת בקשה לחסינות.
באי כוחו של נתניהו כתבו לבית המשפט כי מנדלבליט למעשה הטעה אותו לחשוב שמניין 30 הימים להגשת בקשת החסינות החל, אף שבפועל מניין הימים להגשת החסינות לא היה יכול להתחיל.
לכאן חדשות נודע כי הסנגורים צפויים להעלות בדיון ביום ראשון את סוגיית החסינות באופן ממוקד גם בנוגע לפרשת 2000 (שיחות נתניהו-מוזס). הם יטענו כי לנתניהו עומדת חסינות עניינית, ולכן על בית המשפט לבטל את האישום בתיק הזה נגדו, שבו הוא מואשם במרמה והפרת אמונים.
במסמך שהגישו לבית המשפט הם כותבים, בין השאר, כי פעילותו של נתניהו בנוגע לחוק ישראל היום נעשתה מכוח ומתוקף תפקידו הפרלמנטרי וכי מדובר בפעולות לגיטימיות, חוקיות ומותרות שנעשו במסגרת תפקידו הטיבעי של חבר הכנסת.
לדבריהם, הפגישות עם המוציא לאור של ידיעות אחרונות, ארנון (נוני) מוזס, היו הרבה אחרי שנתניהו החל לפעול כפרלמנטר בקשר לחוק ישראל היום, וכי הפגישות עם מוזס היו המשך ישיר לפעולות פרלמנטריות שלו. עוד יטענו עורכי הדין שנתניהו פעל כדין, אבל גם אם כטענת המאשימה עשה משהו לא חוקי בפגישות מאוחרות עם מוזס, הרי שזה מצוי בתוך" מתחם הסיכון הטבעי שלו" מתוקף תפקידו כחבר כנסת.
בסוף חודש מאי נפתח בבית המשפט המחוזי בירושלים משפטו של ראש הממשלה נתניהו, המואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. בסוף חודש נובמבר החליט בית המשפט לדחות את שלב ההוכחות לחודש פברואר, ונימק: "נוכח הצורך בהתאמות פיזיות חדשות, בין השאר, על רקע נגיף קורונה".