שר החקלאות אלון שוסטר מכחול לבן תקף הלילה (שלישי) את ראש הממשלה בנימין נתניהו והביע אי אמון בחבריו לממשלה. "הוא לא הראה את הכוונות הראויות למנהיג, לא סופר את אזרחי ישראל, לא מבין את גודל השעה ואת חומרת המצב. אני חושש שנתניהו ישרוף את המועדון", אמר שוסטר בריאיון ליעקב אייכלר בתוכנית "כאן הלילה" בכאן רשת ב. סגן שר הבריאות יואב קיש הגיב לו הבוקר והבהיר: "אם זו ההרגשה של אלון שוסטר - הוא מוזמן להתפטר".
האזינו לריאיון עם שר החקלאות אלון שוסטר
האזינו לריאיון עם סגן שר הבריאות יואב קיש
שוסטר אמר כי לא ניתן להמשיך בדרך שבה הממשלה מתנהלת כיום. "כנראה שהולכים לבחירות, ועד אז נמשיך לשמור על עמדות הכוח שלנו בממשלה. ננקוט בכל הצעדים הנדרשים, כולל חקיקה, למניעת בחירות", אמר שר החקלאות.
בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב הוסיף קיש כי האמירה של שוסטר מאפיינת "במידה מסוימת" את כחול לבן. "הוא טועה לחלוטין. ראש הממשלה ושר הבריאות יולי אדלשטיין מבינים את האירוע הזה יותר טוב מכולם. עם כל אדם אחר היינו במקום הרבה יותר גרוע", אמר סגן השר.
אתמול נחשף בחדשות הערב בכאן 11 תיעוד ממפגש בין פעילים של כחול לבן לשר המדע והטכנולוגיה יזהר שי ושוסטר ובו נשמע שר החקלאות מסביר שהסוף של הממשלה קרוב. "אנחנו נמצאים כרגע לקראת שבוע-עשרה ימים נוספים ואחרונים שנתנו לראש הממשלה", אמר שוסטר. "אני מבין שהסיכוי לא גבוה להתעשתות מצידו, ולכן אנחנו מוכרחים להבין מי אנחנו". השר שוסטר התייחס למהלכים שהובילו להקמת ממשלת האחדות וציין כי "לרבים מאיתנו הקשר עם ערביי ישראל ועם המשותפת היה דבר ענק. לכולנו החיבור לנתניהו הייתה בלתי נתפסת".