אדלשטיין נגד כ"ץ: משרד האוצר צריך לעזור למובטלים במקום לדבר על פתיחה

אדלשטיין נגד כ"ץ: צריך לעזור למובטלים
שר הבריאות יולי אדלשטיין התייחס בריאיון לכאן חדשות להיערכות לגל השלישי ואמר: "זה תלוי בכולנו". על העימות עם שר האוצר אמר כי "במקום לדבר על כך שמיד צריך לפתוח את הכול, משרד האוצר צריך לבדוק איפה הוא לא עזר עדיין מספיק". הוא הוסיף: "משה בר סימן טוב לא מועמד להחליף את גמזו" • מקורב לשר כ"ץ בתגובה: "אם נושאי הבריאות היו מטופלים - לא הייתה בעיית קורונה"
מחבר חדשות הערב מחבר חדשות הערב
אדלשטיין לכאן חדשות
צילום: אדלשטיין לכאן חדשות

שר הבריאות יולי אדלשטיין תקף היום (חמישי) בריאיון לחדשות הערב בכאן 11  את שר האוצר ישראל כ"ץ, ואמר כי "משרד האוצר צריך לעזור למובטלים במקום לדבר על פתיחה". בתגובה, מקורב לשר כ"ץ אמר כי "אם נושאי הבריאות היו מטופלים - לא הייתה בעיית קורונה". 

השר אדלשטיין התייחס בריאיון למיכל רבינוביץ' לשאלה האם צריך להיערך לסגר שלישי, ואמר: "זה תלוי בכולנו". הוא הוסיף בנוגע לעימות עם שר האוצר בנוגע למתווה היציאה מהסגר כי "האוצר צריך לבדוק איפה הוא לא עזר עדיין מספיק לאלו שנפגעו כלכלית, ולתמוך במתווה הזהיר וההדרגתי ליציאה".

על סיום תפקידו של ממונה הקורונה, פרופסור רוני גמזו, ב-1 בנובמבר, אמר שר הבריאות: "נמצא מישהו חדש שמתאים לנהל את הפרויקט. משה בר סימן טוב אינו מועמד לתפקיד".

גורם בסביבת שר האוצר כ"ץ הגיב לדברים ומסר: "שר האוצר ימשיך להאבק על פתיחת העסקים שאינם מהווים סכנה בריאותית, כדי לתמוך בכלכלה. אם נושאי הבריאות היו מטופלים כמו תוכניות הסיוע הכלכליות, לא הייתה כבר בעיית קורונה, ולא היינו נדרשים לסגרים ממושכים". 

בחירת העורכת