ראש הממשלה בנימין נתניהו עצר לפני שעה קלה (רביעי) את הדיון בקבינט הקורונה כדי לצאת למה שהוגדר על ידו כ"צורך לאומי חשוב": "צריך לעצור ולטפל בצורך לאומי. אתם כבר מכירים את זה, אז אני מציע שאטפל במספר דברים חשובים", אמר נתניהו לשרים והפסיק לחצי שעה את הישיבה.
בד בבד הודיעה לשכת שר הביטחון כי השר, בני גנץ, ימריא הלילה לוושינגטון לפגישה ביטחונית עם מזכיר ההגנה האמריקני מארק אספר ויקיים פגישות ביטחוניות נוספות בפנטגון מחר.
שלשום פורסם בכאן חדשות כי לפי ההערכות צפויה לצאת היום הצהרה בנוגע ליחסים אפשריים בין ישראל וסודאן. שלשום הודיע נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי סודאן הסכימה לפצות אזרחים אמריקנים שנפגעו בפיגועים ב-1998 ובני משפחותיהם, ובתמורה לכך ארצות הברית תסיר את סודאן מרשימת המדינות תומכות הטרור.
על פי דיווחים בשבועות האחרונים, מדובר בשלב מקדים לתחילת הנורמליזיציה עם ישראל. עם זאת, בעבר גורמים אמריקנים טענו כי אין קשר בין הדברים וכי הם לא הציבו תנאי להסרת סודאן מרשימת הטרור בתמורה לנורמליזיציה עם ישראל.