לאחר עיכובים ובצל משבר קורונה: משרד האוצר הודיע היום (רביעי) כי יוענק מענק חד פעמי לנכים בשתי פעימות בעלות כוללת של 940 מיליון שקלים. המענק שישולם בחודשים אוקטובר, ודצמבר 2020, נקבע כתחליף לפעימה השנייה של העלאת קצבאות הנכות. שר האוצר ישראל כ"ץ קבע את הסיוע חד פעמי בתקציב המדינה ההמשכי שכבר אושר בממשלה ובכנסת.
החוק להעלאת קצבאות הנכות נכנס לתוקף ב-2018 ועיגן בתקציב המדינה את הפעימה הראשונה מתוך ארבע. יתר הפעימות שהוסכמו במתווה המקורי להעלאת הקצבאות עד לסוף 2021 לא עוגנו בחוק. במקום זאת, החוק קבע ששרי הרווחה והאוצר ימליצו לממשלה עד לסוף 2019 על מתווה העלאה לפעימה השנייה של הגדלת הקצבה בשנים 2021-2020.
בהודעת האוצר נכתב כי "גובה המענק החד פעמי משתנה בהתאם לסוג הקצבה, אחוז הנכות ומספר חודשי הזכאות לקצבה במהלך 2020. כך לדוגמה זכאי קצבת נכות כללית לאורך כל שנת 2020, בעל 100% נכות יזכה למענק בגובה 2,280 שקלים".
אלכס פרידמן, יוזם מאבק הנכים, מייסד ויו"ר "נכה לא חצי בן אדם" אמר בתגובה: "אחרי משא ומתן ארוך, אישור הממשלה והכנסת, שמחים להגיע לצעד האחרון ביישום הפעימה של שנת 2020 בחוק הנכים בהתאם למתווה שהציג ארגוננו. מודים לשר האוצר ישראל כ"ץ שלמרות המצב, הסגר והחגים מקדם את הנושא במהירות ומקווים להמשך שיתוף פעולה ביישום הפעימה, עיגונה בתקציב המדינה והשלמת הפעימה האחרונה".
מייסד ומנכ"ל "נכה לא חצי בן אדם" חנן טל אמר: "התחייבנו וקיימנו, הפעימה של 2020 תשולם במלואה רטרואקטיבית מינואר השנה. המשבר הפוליטי, הכלכלי והבריאותי, הקשו על המשא ומתן אבל טובת ציבור הנכים עלתה על הכל. בברכת מועדים לשמחה".