שר החוץ הבחרייני, עבד אל-לטיפ א-זיאני, שוחח היום (שבת) בטלפון עם שר החוץ גבי אשכנזי. השניים בירכו אחד את השני על ההכרזה לכינון יחסים דיפלומטיים מלאים בין בחריין לישראל. עוד הדגישו בשיחה כי חשוב להתקדם ביחסים בין המדינות בשלל התחומים כדי לשרת את האינטרסים המשותפים, באופן שיחזק את היציבות והשלום באזור.
יועצו של מלך בחריין, מארק שנאייר, אמר היום בריאיון לכאן חדשות כי מהיכרותו עם הבחריינים, תיירים ישראלים יוכלו להיכנס לממלכה באופן מיידי ברגע שיכריזו על נירמול היחסים. עוד ציין כי "במפרץ יש עכשיו מומנטום של שלום עם ישראל. עם עומאן זה עניין של מתי, וגם עם סעודיה. מוחמד בן סלמאן ואחיו אמרו לי שהם לא יוכלו להוציא לפועל את התכנית שלהם לבסס את סעודיה כמעצמה כלכלית ותרבותית עד 2030 בלי ישראל". על תגמול מארה"ב לבחריין אמר שנאייר: "לבחריין יש את הבקשות שלה. נשמע על כך בהודעה הרשמית". כמו כן, לטענתו, בחריין ואיחוד האמירויות "מחויבות לעם הפלסטיני ומצילות את פתרון שתי המדינות", שכן "הן הבינו שדרך ההסכמים הכלכליים יוכלו להוביל גם לשלום אזורי".
מוקדם יותר הגיב בכיר במשרד החוץ הישראלי על ההכרזה ואמר כי "נפעל לפתוח שגרירות בבחריין בהקדם". אמש נמסר כי נוסף על הקמת שגרירויות ומינוי שגרירים, שתי המדינות הסכימו על הפעלת טיסות ישירות ביניהן ועל מיזמים לשיתוף פעולה במגוון תחומים. בחריין נענתה בחיוב להזמנתו של הנשיא טראמפ להצטרף לישראל ולאיחוד האמירויות בטקס החתימה בבית הלבן ביום שלישי בשבוע הבא.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז אתמול שהממלכה תבסס יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל. הדברים באו בהצהרה משותפת של טראמפ, של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושל מלך בחריין חמד בן עיסא אל ח'ליפה. "זו פריצת דרך היסטורית במזרח התיכון", אמר טרמאפ. מלך בחריין וראש הממשלה נתניהו הודו לנשיא ואמרו כי הם מעריכים את מחויבותו לאזור.
"אזרחי ישראל, אני נרגש לבשר לכם שהערב נגיע להסכם שלום נוסף עם מדינה ערבית נוספת, עם בחריין. זה לקח לנו 26 שנים להגיע מהסכם השלום השני עם מדינה ערבית להסכם השלום השלישי, וזה לקח לנו לא 26 שנים אלא 29 יום להגיע להסכם השלום בין המדינה הערבית השלישית למדינה הערבית הרביעית ויהיו עוד", אמר ראש הממשלה.
באיחוד האמירויות ובמצרים בירכו על ההסכם. "ציון דרך משמעותי והישג היסטורי", אמרה דוברת משרד החוץ של איחוד האמירויות, הנד אל-עותייבה. נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי אמר כי הוא מעריך את הצעד וציין כי הוא "יבסס את היציבות והשלום במזרח התיכון". ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון בירך אף הוא על המהלך, וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "ההחלטה לנרמל את היחסים היא ידיעה משמחת מאוד, ואני מקווה שהיא תבטיח עוד שלום וביטחון במזרח התיכון".
מהצד השני, בכיר ברשות הפלסטינית גינה את המהלך ואמר כי "בחריין בגדה בסוגיה הפלסטינית". הרשות הפלסטינית הורתה לשגרירה בבחריין לשוב להתייעצויות. מההנהגה הפלסטינית נמסר: "הצעד הוא פיצוץ היוזמה הערבית לשלום והחלטות הקהילה הבין לאומית והארגונים הערבים והאיסלאמיים".
טורקיה גינתה את את הצעד שנקטה בחריין, ואמרה כי הוא "מעודד את ישראל להישאר באופן קבוע בשטחים הפלסטיניים הכבושים". שר החוץ של ירדן, איימן א-ספאדי, הגיב על ההודעה ואמר כי על ישראל לנקוט צעדים הכרחיים כדי להשיג שלום הוגן וכולל באזורנו, ולחדול מפעולות המערערות את פתרון שתי המדינות. הוא הדגיש כי על ישראל לסיים את הכיבוש הלא חוקי בשטחי הפלסטינים.
איראן הגיבה גם היא על ההסכם: בחריין תהיה שותפה לפשעי ישראל. יועץ מיוחד בפרלמנט האיראני כתב בטוויטר: ״המנהיגים הלא זהירים של בחריין ואיחוד האמירויות סוללים את הדרך למזימה הציונית. הם צריכים ללמוד אישור מההיסטוריה. מחר כבר יהיה מאוחר מדי", כך אמר חוסיין אמיר-עבדוחלה, שכיהן בעבר גם כסגן שר החוץ של איראן.