חברת ישראייר הודיעה היום (חמישי) רשמית כי תחל לטוס לאבו דאבי מייד עם קבלת האישורים הסופיים להפעלת טיסות ישירות מישראל לאיחוד האמירויות. התיירים יוכלו להגיע עם דרכון ישראלי. טיסת הבכורה צפויה ב-15 באוקטובר.
לדברי גורם ישראלי, זמן קצר לאחר טקס חתימת הסכם השלום בשבוע הבא, יסוכם גם המודל שבמסגרתו יוכלו אזרחים ישראלים לטוס ישירות לאמירויות. ישראייר מתכננת לקיים טיסה יומית לאמירויות. אחד משבעה מטוסי האירבאס 320 של החברה, ייצבע בצבעים מיוחדים לקראת הטיסות וישמש בקו באופן קבוע.
באבו דאבי נערכים להגעת ישראלים החל מחודש אוקטובר ו אתמול דווח כי מחלקת התיירות באבו דאבי הוציאה הנחיות חדשות למלונות הכוללות היערכות עם מנות כשרות לקהל שומרי המסורת.
לפני שבוע הודיעה רשות התעופה האזרחית של בחריין כי תאפשר בשטחה מעבר של טיסות מאיחוד האמירויות ואליה מכל המדינות. פירוש הדבר הוא שטיסות ישראליות אל איחוד האמירויות וממנה יוכלו לעבור בשמי הממלכה.