לקראת טקס האזכרה הממלכתי לנשיא לשעבר שמעון פרס, קראו בכירים במרכז פרס לשלום בפורומים פנימיים שלא להזמין את נתניהו לטקס. כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. לדבריהם, נתניהו עלול "לעשות סיבוב" על הטקס, ואמרו שזו לא מורשת פרס, "בוודאי בעיתוי הפוליטי הזה".
בכירים במרכז פרס לשלום קראו שלא להזמין את ראש הממשלה נתניהו לטקס האזכרה השנתי לנשיא המדינה המנוח שמעון פרס. לדבריהם, נתניהו עלול לנצל את נוכחותו "לסיבוב פוליטי". במרכז הבהירו כי רה"מ מוזמן לטקס@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/p5DyjFLiVV
— כאן חדשות (@kann_news) September 9, 2020
הטקס צפוי להיערך ב-22 בספטמבר ולכלול ברכות מצולמות ממנהיגי העולם, בהם ראש ממשלת הודו נרדנרה מודי, נשיא צרפת לשעבר ניקולה סרקוזי והילארי קלינטון. גם הנשיא ראובן ריבלין צפוי למסור ברכה. במרכז אמרו עם זאת שאינם מודעים לביקורת, שנתניהו מוזמן ויגיע לטקס וגם שהתאריך מתואם איתו כבכל שנה.