מה בעצם אנחנו יודעים על איחוד האמירויות שהחל מהיום (חמישי) לישראל יש יחסים רשמיים איתה, ואיך נראה הקשר בין המדינות בשנים האחרונות עוד לפני שהפך לגלוי ורשמי? אחרי שנים של יחסים במחשכים, באיחוד האמירויות כבר לא מתביישים לומר בפה מלא – יש לנו יחסים עם ישראל. באמירויות אמרו כי ההסכם ימנע מהלך של סיפוח ביהודה ושומרון. באבו דאבי שלא כמנהגם ניסו אף לפנות לציבור הישראלי בנושא לאחרונה.
גורם ישראלי אמר לכאן חדשות כי בחריין צפויה להיות המדינה הבאה שתכונן קשרים רשמיים עם ישראל. גם גורם אמריקני אמר בריאיון לעיתון פלסטיני: "בחריין ועומאן יצטרפו לאמירויות וינרמלו את היחסים עם ישראל בעתיד הקרוב". בנוסף, מקורות "יודעי דבר" בוושינגטון אמרו לאתר האינטרנט של העיתון הפלסטיני כי גם סודאן תצטרף בקרוב לאמירויות.
מאחורי הקלעים היה לאמירויות שיתוף פעולה ביטחוני עם ישראל בצל האינטרסים המשותפים נגד איראן וגם מיאוס מהסוגייה הפלסטינית שמנע מהיחסים לצוף אל פני השטח. אנוואר גרגאש המשמש שר במשרד החוץ של איחוד האמירויות אמר: "אנחנו לא רואים ביוזמה זו פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני, את העניין הזה הישראלים והפלסטינים צריכים לפתור. יחד עם זאת, בצעד זה אנחנו לוקחים חלק בפירוק הפצצה המתקתקת שמאיימת על שתי המדינות".
עוד לפני ההסכם, בשנים האחרונות היחסים בין ישראל לאמיריות החלו להיות גלויים יותר ויותר. השרה מירי רגב ביקרה באבו-דאבי ב-2018 במסגרת תפקידה כשרת התרבות והספורט - היה זה ביקור ראשון של שרה או שר מישראל במדינה.
נסיך בבית המלוכה הסעודי בירך על ההסכם בין האמירויות לישראל ואומר לכאן חדשות שהוא מקווה שזה יקרה גם שם בקרוב. עם זאת ציין שבגלל המשקל של סעודיה בעולם הערבי והאסלאמי זה קצת יותר רגיש: "בינתיים האמירויות תהיה הקול שלנו מול ישראל"@kaisos1987 #חדשותהערב pic.twitter.com/VUTixae8lP
— כאן חדשות (@kann_news) August 13, 2020
נגיף קורונה גם הוציא מהארון שיתופי פעולה הומניטריים וטכנולוגיים בין שתי המדינות. האמירויות גם החלה להוציא יותר ויותר לאור את הקהילה היהודית במדינה המפרצית בניסיון להראות את ערכי הסובלנות כלפי האחר.
באבו דאבי מנסים להיפתר מהתדמית הקיצונית שדבקה במדינות המפרץ, ולהראות לעולם שהאמירויות זה לא רק מדבר ונפט. עכשיו כשהכול על השולחן, נוכל אולי להכיר את מדינת המפרץ המרתקת, ואולי זוהי רק הסנונית הראשונה.