על רקע המחלוקות בין כחול לבן לליכוד, שרים בממשלה מעריכים שישיבת הממשלה לא תתקיים ביום ראשון, אלא אם יחול שינוי משמעותי. כך דווח הערב (שישי) בתוכנית "השבוע" בכאן 11. אנשי כחול לבן מסבירים כי מה שגרם להם להתעקש דווקא השבוע על העלאת תקנון הממשלה לאישור, הוא הערכתם שראש הממשלה נתניהו החליט כבר ללכת לבחירות.
על רקע המחלוקות, שרים מעריכים שישיבת הממשלה לא תתקיים ביום ראשון, אלא אם יחול שינוי משמעותי. גורמים בכחול לבן מעריכים שנתניהו החליט כבר ללכת לבחירות. בליכוד מחפשים אחר עריקים מכחול לבן בתקווה שישכנעו את חלקם להגיע לממשלה צרה@yaara_shapira #השבוע pic.twitter.com/1iIwgW1eWW
— כאן חדשות (@kann_news) August 7, 2020
כרגע אין מגעים בין אנשי כחול לבן לליכוד בנוגע לתקנון הממשלה או תקציב המדינה, וגם לא נקבעה פגישה בין נתניהו לגנץ לדון בדברים. אפילו במפלגות החרדיות, כפי שפורסם אמש, לקחו צעד אחורה מניסיונות התיווך ולא ניסו היום לדבר עם ראשי המפלגות. בינתיים בליכוד מחפשים אחר עריקים מכחול לבן שיסכימו לחבור אליהם לממשלה צרה.
מוקדם יותר היום התייחס שר התקשורת יועז הנדל למשבר הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן. "אני מתנגד לשבירת הסכמים שנחתמו, לא אתן יד לממשלה צרה כפי שלא נתתי בעבר, לא משנה מה יציעו לי (והציעו לי כבר הכל)", הבהיר הנדל בפוסט שפרסם לפני כניסת השבת בחשבון הפייסבוק שלו.
הבוקר התייחס חבר הכנסת רם שפע מהליכוד לאפשרות של בחירות נוספות על רקע המשבר. בריאיון לרן בנימיני בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, אמר שפע כי לא מעט מחברי הכנסת של הליכוד מבינים שהדבר לא יעלה על הדעת. לדבריו: "אנחנו מנהלים איתם שיחות. אפשר למנוע בחירות נוספות, אבל לשם כך צריך הרבה אומץ".