סערה ברשת בעקבות פוסט שפרסם יו״ר זהות משה פייגלין. חבר הכנסת לשעבר התייחס היום (רביעי) בשמחה גלויה לאסון שפקד את לבנון עם הפיצוץ שאירע בנמל ביירות וכתב בדף הפייסבוק שלו: "ט"ו באב הוא יום של שמחה - ותודה אמיתית וענקית לאל ולכל הגאונים והגיבורים באמת שארגנו לנו את החגיגה הנפלאה הזו לכבוד יום האהבה".
חבר הכנסת לשעבר ציטט פסוק המיוחס לרבן גמליאל, לפיו "לא היו ימים טובים לישראל כט"ו באב ויום הכיפורים", והוסיף שפסוק זה "קיבל אתמול משמעות אקטואלית". הפוסט של פייגלין עורר דיון נרחב וקיבל יותר מ-3,000 תגובות. תגובה חריפה לפייגלין ביטא דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו, שכתב לפייגלין בדף הפייסבוק שלו: "עם אמירות כאלה, אתה לא שייך לעם היהודי. תושבי לבנון המסכנים אינם האויבים שלי ובטח שלא ביום אסון לאומי שכזה. תתבייש".
ח"כ לשעבר נוסף שהביע ביקורת על תגובת ישראל לאסון הינו אורן חזן, שבתגובה לציוץ הבעת התנחומים של נשיא המדינה ללבנונים כתב: "אני בטוח שהם היו שולחים את אותו המסר בדיוק אם חלילה זה היה הפוך. פחחחחח. אז זהו שלא".
כחלק מהפגנת ההזדהות עם הסבל שנגרם ללבנונים בעקבות הפיצוץ, הודיע ראש עיריית תל אביב רון חולדאי שבניין העירייה יואר הערב בצבעי דגל לבנון. המהלך עורר ביקורת רבה, בין היתר על ידי בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, שכתב: "הנפת דגל מדינת אויב היא עבירה פלילית".
הערב נאיר את בניין העירייה בדגל לבנון. האנושיות קודמת לכל סכסוך, וליבנו עם העם הלבנוני בעקבות האסון הנורא שפקד אותו.
— רון חולדאי (@Ron_Huldai) August 5, 2020