אחרי פחות מחצי שעה - הסתיימה ללא התקדמות פגישתם של ראש הממשלה החליפי בני גנץ ושר האוצר ישראל כ"ץ בנוגע לתקציב המדינה. גורם המעורב בפגישה אמר כי ״אנחנו מתקרבים לבחירות״.
שר הפנים אריה דרעי עזב את השיחה בהיעדר הסכמה, אחרי שניסה להפעיל לחץ להגיע לפשרות בין הצדדים. דרעי הבהיר: ״כל פשרה שתושג מקובלת עלינו, העיקר תגיעו לפשרה ותמנעו בחירות״.
גנץ הבהיר בפגישה בנוגע לאפשרות של אישור תקציב חד שנתי: ״זה לא מקובל, יש הסכם קואליציוני וצריך לעמוד בו״.
הבוקר פורסם ב"הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי בשיחה שהתקיימה השבוע בין שר השיכון יעקב ליצמן מיהדות התורה ובין שר בכיר בכחול לבן, הזהיר ליצמן שבמפלגתו ילכו לבחירות אם נושא התקציב לא ייפתר בהקדם מול כחול לבן.
ליצמן אמר לבכיר: "אותי לא מעניין איזה תקציב תביאו, דו שנתי או חד שנתי. המשרד שלי לא יכול לעבוד בלי תקציב. אני מבין שאתם מרגישים בנוח להתעמת עם נתניהו בנושא הזה כי אתם יודעים היטב שהחרדים חושבים שחייבים להעביר תקציב. אבל תקשיב טוב, אם המשחק הזה איתכם יימשך ואנחנו נמשיך לסבול - פשוט נלך לבחירות".
לפני כשבועיים פורסם בכאן חדשות כי מקורביו של גנץ פנו לראשי המפלגות החרדיות וביקשו מהם: ״אל תתמכו בתקציב של נתניהו - הוא רוצה בחירות״. לדברי המקורבים, נתניהו מעוניין בבחירות והאינטרס המשותף של החרדים וכחול לבן נגד בחירות.