יומיים לאחר אישור הגבלות הקורונה החדשות בממשלה, חברי כנסת בוועדת הקורונה מספרים שכמה שרים פנו אליהם אישית וביקשו שהוועדה תבטל כמה מאותן הגבלות שהטילה הממשלה. כך פורסם היום (רביעי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
לדברי אותם חברי כנסת, השרים שפנו אליהם התנגדו בישיבת הממשלה לחלק מההגבלות, אך לא הצליחו למנוע את אישורן. כעת, מנסים השרים להביא לביטול חלק מההגבלות באמצעות ועדת הקורונה, שיכולה לדון בהגבלות הממשלה שבוע אחרי אישורן.
לפי החוק שעבר שלשום בכנסת, כל צו שמתקינה הממשלה אמנם נכנס לתוקף באופן מיידי וללא אישור הכנסת, אך הוא ניתן לביטול או שינוי על ידי הכנסת לאחר מכן. הסעיף המרכזי שחברי ועדת הקורונה שוקלים ברצינות לשנות, בניגוד לעמדת הממשלה, הוא הסעיף שמגביל את מספר הסועדים בחלק הפתוח במסעדה ל- 30 בלבד.