הממשלה אישרה את ההגבלות החדשות

הממשלה אישרה את ההגבלות החדשות

מועדונים, ברים, מופעי תרבות וחדרי כושר – ייסגרו מיידית • בשל העלייה בתחלואה: הממשלה דנה בהגבלות נוספות • המל"ל ומשרד הבריאות המליצו לסגור לחלוטין את פעילויות ענף התרבות • עימות בין שטייניץ וליצמן על סגירת בתי הכנסת
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
הגבלות 06.07.20
צילום:

הממשלה אישרה היום (שני) את הגבלות הקורונה החדשות הכוללות סגירה מיידית של מועדונים, ברים, מופעי תרבות וחדרי כושר. הערכת המומחים שהוצגה לשרים קבעה כי אם ייווצר מצב ובו יהיו פחות ממאה נדבקים בכל יום, יהיה ניתן לחזור לחיים נורמליים, כאשר אפשר יהיה ליצור חקירות אפידימיולוגיות. לדבריהם כמות הנדבקים היומית כיום אינה מאפשרת לקטוע את שרשראות הנדבקים. ראש הממשלה אימץ את הרעיון ואמר כי אנשי משרד הבריאות צריכים להרגיש שיש שליטה והמצב לא בקריסה. שר הבריאות יולי אדלשטיין צפוי למסור הצהרה בנושא בשעה 20:00. 

לפי נתוני משרד הבריאות, ביממה האחרונה נוספו 818 חולים חדשים. מניין הנפטרים עומדים על 334. מספר החולים במצב קשה הוא 88, מתוכם 35 מונשמים. מניין החולים הפעילים בישראל עומד על 12,359. אתמול בוצעו 19,420 בדיקות לאבחון חולי קורונה. 

במהלך הדיון התווכח וביניהם שר האנרגיה יובל שטייניץ ושר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן. שטייניץ קרא לסגור את בתי הכנסת. "הם מוקדי הדבקה, אנחנו סוגרים אולמות למה שלא נסגור בתי כנסת?". השר ליצמן השיב לו: "אפשר לקבל ממך 20 שניות שבהן תעזבו את בתי הכנסת?".

שר החינוך, יואב גלנט, הבהיר לאחר הדיון כי בתי הספר של החופש הגדול לילדי הגנים ותלמידי כיתות א׳ עד ד׳ ממשיכים לפעול כסדרם, במתכונת שהייתה ובקבוצות שנקבעו וכי אין כל שינוי בהנחיות אלה.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הזהיר בדיון כי ״אנו עומדים כפסע מסגר מלא״. בין השאר אישרו השרים הגבלה של 50 איש במסעות כאשר 20 איש יוכלו לשהות במסעדות, ו-30 לשבת מחוצה להן. כמו כן, מספר המתפללים בבתי הכנסת הוגבל ל-19. עוד הוחלט כי באוטובוסים ייסעו עד 20 נוסעים, ללא מזגן ועם חלון פתוח. כמו כן נקבע כי במשרדי הממשלה יעבדו כ-30% מהעובדים מהבית. התכנסויות והתקהלויות אחרות מאושרות עד 20 משתתפים, במרחק של שני מטרים בין אחד לשני תוך עטיית מסכות.

נתניהו פתח את הדיון ואמר: "המגפה מתפשטת, זה ברור כשמש. היא עולה בעלייה תלולה מדי יום, היא סוחבת איתה, בניגוד למה שנאמר לנו, שובל של חולים קשים. אם לא נפעל עכשיו - אנחנו נקבל מאות, ואולי למעלה מאלף חולים קשים בשבועות הקרובים, דבר שישתק את המערכות שלנו. לכן אנחנו נדרשים לצעדים מיידיים שימנעו מאיתנו את הצורך לעשות צעדים הרבה יותר קיצוניים בהמשך". 

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות אישרה הבוקר לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להארכת הזכאות לדמי אבטלה עד אמצע אוגוסט, בתוספת הטבות למי שאיבדו את עבודתם בתקופת הקורונה וכן לראשונה, גם למי שזכאותם לדמי אבטלה הסתיימה בחודשיים שקדמו למשבר.

על פי הסיכום בין יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, לשר האוצר, ישראל כ"ץ, 12,000 מובטלים שהסתיימה זכאותם בינואר ופברואר ומתקשים כעת לשוב לשוק העבודה, יקבלו שוב דמי אבטלה מה-1 ביולי, נכון לעכשיו עד אמצע אוגוסט. נוסף על כך, סיכמו יו"ר הוועדה ושר האוצר כי קיזוז חמישה ימי המתנה מדמי האבטלה יבוצע פעם אחת בלבד, בראשית תקופת האבטלה, ולא מדי ארבעה חודשים כפי שהיה עד כה.

ועדת חוקה חוק ומשפט אישרה הבוקר לקריאה שנייה ושלישית את החוק להגדלת הקנס על מי שלא עוטה מסיכה מ-200 ל-500 שקלים. שבעה חברי ועדה הצביעו בעד מול ארבעה שהתנגדו. זאת למרות שבוועדה הבטיחו שהקנס לא יגדל. בלחץ נתניהו ואנשי המל"ל נאלץ יו"ר הוועדה אשר להסכים לסכום של 500 שקלים, אך מנגד התעקש שלצד זה יוכנס סעיף שייקבע שהקנס לא יוטל אוטומטית, אלא יתאפשר לאדם לתקן קודם את הליקוי ולשים מסיכה, בטרם ייקנס.

אתמול פורסם בחדשות הערב בכאן 11 על עימות בישיבת הממשלה, על רקע ההגבלות החדשות. שר האוצר כ"ץ אמר לפרופסור אלי וקסמן, העומד בראש הצוות המייעץ לראש הממשלה בנימין נתניהו, כי "המתווה של משרד הבריאות יהרוג את המשק". פרופסור וקסמן הציג באותה ישיבה תחזית קודרת מאוד בנוגע לנגיף קורונה ואף אמר: "חייבים לסגור, אחרת יהיה כאן איטליה".

ועדת הקורונה אישרה אתמול את הגבלת האירועים באולמות, בברים, במועדונים ובבתי תפילה ל-50 בני אדם, ואת שאר ההתקהלויות ל-20. יישום ההגבלות יחל מחר ב-8:00 בבוקר. "אנחנו בעיצומה של התפרצות חזקה מאוד של הקורונה", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הממשלה שהתקיימה מוקדם יותר. "ההתפרצות הזאת תלווה בהכפלה של מספר החולים הקשים, דבר שיאתגר את מערכת הבריאות". הוא הודיע שיכנס שוב את הממשלה בקרוב לקבלת החלטות על צעדים חדשים לבלימת התפשטות הנגיף.

מרכז המידע והידע הלאומי של אמ"ן המליץ אתמול לבחון מחדש את ההקלות שניתנו לאירועי תרבות, משום שהם מתקיימים במקומות סגורים ובנוכחות כמות גבוהה של אנשים. לפי דו"ח אמ"ן, נרשמו מספר התפרצויות נרחבות של תחלואה בעולם בעקבות קיום אירועים המוניים כאלה. "אירועים המוניים בנוכחות חולי קורונה עשויים לגרום לקפיצה משמעותית באחוז ההדבקה", הזהירו בדוח. "לעיתים חולה בודד באירוע המוני מדביק עשרות עד מאות אנשים נוספים. אירועים אלו מאיצים את התפרצות המגיפה, ועל כן עיקר הסכנה הוא בעצם קיומם, בפרט כאשר מתקיימים במקומות סגורים או צפופים".

יושב ראש דגל התורה, חבר הכנסת משה גפני, אמר אמש כי אם תתקבל החלטה לסגור את הישיבות, יפנה לגדולי התורה וימליץ להם שלא להיות שותפים בממשלה כזאת. זאת על רקע ההגבלות, ולאור העלייה בתחלואה בשכונות חרדיות שהביאו לסגר בכמה מהן בשבוע שעבר.

מלשכת גפני נמסר: "אין שוב סיבה שישיבות ששמרו על הכללים ואין שם נדבק אחד ייסגרו. גם הרב גפני תומך בסגירת ישיבות שבהם יש נדבקים".

בהכנת הידיעה השתתפו גילי כהן, מיכאל שמש ועמיחי שטיין

הפופולריים