ועדת השרים אישרה היום (ראשון) את חוקי אי הפללת צרכני קנאביס. בוועדת השרים לחקיקה סוכם כי החוק ינוסח מחדש ויגיע שוב לוועדה כהצעה ממשלתית. שר הבריאות לשעבר ושר הבינוי והשיכון בהווה, יעקב ליצמן, התנגד למהלך, ותקף בוועדה: "זה סם מסוכן. אסור לתת יד ללחצים מהציבור. אם מישהו צריך את זה כתרופה, שיקח מרשם".
על פי הצעת החוק, החזקה של קנאביס במקום שאינו ציבורי, בכמות שמוגדרת לשימוש אישי, לא תהווה עבירה פלילית. כמות המוגדרת "שימוש אישי" על פי החוק היא עד 50 גרם סם, או עד 15 זרעים. יחד עם זאת, שימוש בקנאביס בשטח ציבורי, גם בכמות המוגדרת לשימוש אישי, תהווה עבירה שבגינה יינתן קנס בסך 500 שקלים.
עוד נכתב בהצעת החוק כי אדם שיחזיק בקנאביס בכמות שעולה על השימוש האישי שאושר בחוק, ייקנס ב-2,000 שקלים. נוסף לכך, אדם שהורשע בעבירה של החזקת קנאביס בנסיבות של שימוש עצמי, יהיה רשאי להגיש בקשה ליועץ המשפטי לממשלה לביטול הרישום הפלילי.
לפני כשבועיים פרסמו הליכוד וכחול לבן הודעה משותפת, בה נאמר כי שתי המפלגות יפעלו במשותף לקידום חקיקה שתסדיר את נושאי אי ההפללה והלגליזציה של תחום הקנאביס. בהודעה נאמר כי הסוגיות יוסדרו ב"מודל אחראי שיותאם למדינת ישראל ולאוכלוסייה הישראלית". שתי הסיעות החליט כי חברי הכנסת רם שפע מכחול לבן ושרן השכל מהליכוד יקבלו את האחריות על קידום החקיקה בנושא.