שגריר ישראל בארצות הברית, רון דרמר, פרסם היום (שבת) מאמר בוושינגטון פוסט, ובו התייחס להחלת הריבונות בחלקים מיהודה ושומרון. "ישראל מקווה שההחלטה להחיל ריבונות על חלקים מיהודה ושומרון, תשכנע את הפלסטינים שעוד מאה שנים של אמירת לא - זו אסטרטגיה שתוביל להפסד", כתב במאמר.
דרמר הבהיר כי על ידי שבירת אשליית שתי המדינות, וקידום פתרון שתי המדינות - "ישראל מקווה ליצור נתיב מציאותי לשלום". דרמר הסביר כי הסירוב המתמשך של הפלסטינים לכל פתרון לא הפתיע את מי שמבין שהסכסוך בן מאה השנים מעולם לא היה קשור למדינה פלסטינית, אלא לסירוב להכיר במדינת ישראל. דרמר הדגיש כי זו הסיבה לכך שהפלסטינים סירבו למדינה בכל פעם שזו עלתה על השולחן מאז 1937.
"רבים טוענים, בהם גם חברים של ישראל, כי אין לעשות צעדים חד-צדדיים, אך חלק מאותם האנשים תמכו ואף החמיאו על המהלך החד-צדדי של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון לצאת מרצועת עזה ב-2005, משום שהם טעו להאמין כי המהלך יקדם שלום. לצערי, זה לא קרה. המהלך חיזק את חמאס, שם את ישראל תחת איום מתמיד וחיסל את סיכויי השלום", הוסיף השגריר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לתת הצהרה בנוגע להחלת הריבונות בתחילת יולי. בינתיים, על רקע האזהרות של העולם הערבי והאיומים של הפלסטינים בהתפרעויות, בכאן חדשות פורסם ביום ראשון כי ראש המוסד יוסי כהן ישוחח עם בכירים במדינות ערביות ובהן: מצרים וירדן. מטרת השיחות היא להבין כיצד המדינות רואות את הצעד של הסיפוח, לצד ניסיון לרכך את תגובתן הצפויה.
לפני כשבוע כתב שר באיחוד האמירויות ושגריר המדינה בוושינגטון, יוסף אל-עוטייבה, מאמר מיוחד נגד החלת הריבונות. המאמר התפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות". הבכיר ממדינת המפרץ הבהיר כי ישראל לא תרוויח מהמהלך והזהיר כי הדבר יפגע במאמצי הנורמליזציה עם העולם הערבי.