ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גנץ נועדו היום (שישי) בארבע עיניים, ודנו בין היתר בשאלות הפוליטיות שליוו את הקואליציה השבוע: ניסיון הליכוד לשוב לחוק תקציב חד-שנתי, וכן בעיניין החלת הריבונות הישראלית על שטחים ביהודים ושומרון. השניים לא הגיעו להסכמות בשלב זה. גנץ התייחס לסוגיית התקציב מוקדם יותר וכתב בחשבון הפייסבוק שלו: "לא אאפשר להפוך את הסוגייה לעניין פוליטי או פרסונלי. אקבל את ההחלטה משיקולים מקצועיים".
מוקדם יותר היום התראיין יו"ר הקואליציה, ח"כ מיקי זוהר, לכאן רשת ב ואמר כי "אין עימות אישי מול גנץ. מומחים טוענים שתקציב דו-שנתי הוא בעייתי". את הדברים אמר לרן בנימיני בתוכנית "הבוקר הזה". זוהר הוסיף כי הוא באופן אישי תומך בתקציב דו-שנתי, אך ציין כי "בסופו של יום עמדת גורמי המקצוע שונה".
אמש פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי ראש הממשלה החליפי גנץ מתבצר בסירובו לתמוך בתקציב חד-שנתי, למרות מאמצי השכנוע של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בשיחה סגורה אמר גנץ: "אני מתכוון לעמוד על כך שיאושר תקציב דו-שנתי".
עימות בין נתניהו לגנץ - למרות הלחצים מצד נתניהו, יו"ר כחול לבן גנץ אומר למקורביו: "אני מתכוון לעמוד על כך שיאושר תקציב דו-שנתי. זה מופיע בהסכם ושני הצדדים חתמו". גורמים בכחול לבן אמרו כי התנגדות נתניהו בנושא מעלה אצלם חשדות@shemeshmicha
— כאן חדשות (@kann_news) June 18, 2020
#חדשותהערב pic.twitter.com/EsyzzDAlLk