עימות בקבינט הקורונה סביב ההנחיות: בממשלה הוחלט כי רכבת ישראל לא תשוב לפעילות בימים הקרובים בעקבות העלייה בתחלואה, לפחות עד שתושלם הכנת האפליקציה שתאפשר את רכישת המקומות מראש. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום כי שרת התחבורה מירי רגב מתנגדת למהלך ואף תקפה את ההחלטה לעכב את החזרת התחבורה הציבורית לפעילות.
העימות בקבינט קורונה: הדיון נפתח בתחזיות קודרות של משרד הבריאות והחשש מגל תחלואה שני. בנושא התחבורה, השרה רגב אמרה כי "צריך לפתוח את התחבורה הציבורית והרכבות", מנגד אמר רה"מ כי "צריך להקפיא הכול". שר האוצר כ"ץ הזהיר שלא לסגור את המשק@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/TX7W6mJkdZ
— כאן חדשות (@kann_news) June 8, 2020
בדיון שהתקיים היום בקבינט הקורונה אמר רגב כי לא ייתכן שמאפשרים רק לבעלי כלי רכב פרטיים להגיע לעבודה, וצריך לפתוח את התחבורה ציבורית ואת הרכבות משום שהדבר מונע מאנשים להתפרנס. לדברי השרה, צריך לאפשר גם לאנשי הפריפריה להגיע למרכז, ואם אין להם רכב אין להם עבודה.
היום פנה פורום חברות התחבורה הציבורית לרגב, וכתב לה כי "ללא התערבותך ישראל תישאר ללא תחבורה ציבורית". בפורום אף הזהירו את השרה כי ינקטו בצמצומים: "בעוד עשרה ימים בלבד יגמר פרק הזמן בו תוכלנה החברות להמשיך ולהחזיק את ראשן מעל המים ולהפעיל את התחבורה הציבורית במתכונת שגרתית. מתום התקופה, החברות תאלצנה לעבור ל'מוד הפעלה הישרדותי' הכולל צמצום פעילות משמעותי".
בניגוד לעמדת רגב, נתניהו אמר בדיון כי בעקבות העלייה בתחלואה יש לעצור ולהקפיא הכול. שר האוצר ישראל כ"ץ הזהיר בדיון מקריסת המשק, ואמר כי מדובר במחיר גבוה מדי וצריך לנהוג בזהירות.
באוצר חשבו שנתוני הגירעון בתקציב המדינה יהיו גבוהים יותר מ-6% עליהם דווח אתמול. לאור זאת, באוצר היו רוצים להמשיך במתווה של כלכלה פתוחה. לגבי דרישת משרד הבריאות לסגור את מערכת החינוך, באוצר אומרים - תהיה לכך השפעה דרמטית על הכלכלה@amsterdamski2 #חדשותהערב pic.twitter.com/RD9e9ajVwi
— כאן חדשות (@kann_news) June 8, 2020
משרד הבריאות דרש לסגור את בתי הספר, אך השרים התנגדו
בתוך כך, משרד הבריאות דרש בדיון לסגור את בתי הספר. הטענה של משרד הבריאות, אותה קידם מנכ"ל המשרד היוצא משה בר סימן טוב, היא שבמילא לא נשאר הרבה זמן ללימודים השנה - ולכן עדיף לסגור עכשיו, ולפתוח במתכונת של קפסולות, 'כמו שצריך' לדברי משרד הבריאות, את מערכת החינוך.
במהלך דיון בקבינט קורונה, משרד הבריאות דרש שוב לסגור את מערכת החינוך בעקבות התפשטות הנגיף בבתי הספר. בשיחה עם כאן חדשות אמר גורם במשרד כי "עדיף לסגור עכשיו ולפתוח במתכונת של קפסולות". השרים התנגדו להצעה והיא נדחתה
— כאן חדשות (@kann_news) June 8, 2020
הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשות הערב עם @MichalRabi pic.twitter.com/B3VbRZZ3D8
עמדת משרד הבריאות לא התקבלה, והשרים התנגדו לה. שניים מהמתנגדים הבולטים ביותר היו שר החינוך יואב גלנט ושר הביטחון בני גנץ. גורם במשרד הבריאות אמר לכאן חדשות: "היום מערכת החינוך לא יכולה לייצר לימודים עם ריחוק חברתי - ולכן בית ספר אחר בית ספר נסגר בגלל קורונה".
השתתפו בהכנת הידיעה: מיכאל שמש, גילי כהן ושרון עידן