חמישה עצורים בהפגנה נגד הסיפוח בכיכר רבין

חמישה עצורים בהפגנה נגד הסיפוח בכיכר רבין
מארגני האירוע תכננו לקיים צעדה אך המשטרה לא אישרה זאת. כמה בני אדם חסמו צירי תנועה וסירבו להתפנות
מחבר שרון עידן ואיתי שיקמן מחבר שרון עידן ואיתי שיקמן
Getting your Trinity Audio player ready...
הפגנה בתל אביב נגד תוכנית הסיפוח ונגד מותו של איאד אל-חאלק, 06.06.20
צילום: (שתי תמונות קטנות דוברות המשטרה, שתי תמונות ללא קרדיט)

חמישה בני אדם נעצרו הערב (שבת) בכיכר רבין בתל אביב בסיומה של הפגנה של אלפי יהודים וערבים נגד כוונת הממשלה להחיל ריבונות ישראלית, בשטחי יהודה ושומרון בתחילת החודש הבא, רבים מהמפגינים נשאו דגלי פלסטין. החמישה הועברו לחקירה בתחנת המשטרה. 

במהלך המחאה, שוטרים הסתערו על צלם עיתון "הארץ" והמקרה תועד. ארגון העיתונאים התלונן במשטרה על "גילויי אלימות של שוטרים", כלשון הודעתם.

מהמשטרה נמסר בתגובה: "בסיום המחאה חלו הפרות סדר, חסימות צירים והתפרעויות אלימות שבעקבותיהם נאלצו השוטרים לפזר את המתפרעים ולבצע מעצרים. במהלך ביצוע אחד המעצרים ובנסיבות שנוצרו, סברו השוטרים כי הצלם הינו אחד מאלו שהתפרעו בתוך ההמון, ועד מהרה כשהתברר כי מדובר בצלם עיתונות הוא שוחרר והמקרה ייבדק. צר לנו על האירוע".


מארגני ההפגנה ביקשו בתחילה לקיים צעדת מחאה אך המשטרה אסרה עליהם לקיים צעדה בשל הנחיות הקורונה. בסיום ההפגנה, קבוצה של כמה בני אדם ירדו לכביש וחסמו צירי תנועה. לאחר כמה אזהרות המשטרה החלה לפזר את מפירי הסדר, וכשסירבו להתפנות ברצון עצרו אותם.

חבר הכנסת עופר כסיף מהרשימה המשותפת אמר בהפגנה: "אלפי יהודים וערבים יצאו היום לעצור את הסיפוח ולסיים את הכיבוש. בזמן שנתניהו וגנץ מקדמים תכניות משיחיות שיביאו לשפיכות דמים, אנו נלחמים למען שלום אמת צודק בין שתי מדינות".

הסנטור הדמוקרטי ברני סנדרס אמר בהודעה מוקלטת להפגנה כי הוא מאמין שהעתיד של פלסטינים וישראלים כרוך זה בזה ושמגיע לכל הילדים לחיות בבטחון, חופש ושוויון. "בשביל שזה יהיה אפשרי, התוכנית לספח בצורה לא חוקית כל חלק של הגדה המערבית, חייבת להיעצר. הכיבוש מוכרח להסתיים. אנחנו חייבים לעבוד ביחד כדי לבנות עתיד של שווין וכבוד בשביל כל האנשים בישראל ובפלסטין". 

הפופולריים