פרסום ראשון: חודש לפני כוונת הסיפוח, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית ג'ארד קושנר שוחחו היום (שני) בטלפון.
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי נתניהו עצר את ישיבת הסיעה של מפלגת הליכוד כדי לקיים את השיחה המדינית עם קושנר, בה השתתפו גם בכירים נוספים - יועצו של קושנר ומחזיק תיק השלום בבית הלבן אבי ברקוביץ, שגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן, ושגריר ישראל בוושינגטון רון דרמר.
ההכנות להחלת הריבונות | נתניהו קטע את ישיבת סיעת הליכוד כדי לשוחח עם ג'ארד קושנר, יועצו של טראמפ ואדריכל תוכנית השלום. גורמים ישראלים: ייתכן שהסיפוח לא יתרחש במועד. הדיווח של @gilicohen10 ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/ynmSaieuhm
— כאן חדשות (@kann_news) 1 ביוני 2020
השיחה מגיעה על רקע לחצים - בישראל ובעולם - לדחות את כוונת הסיפוח. מועצת יש"ע מגבירה בימים האחרונים את הלחץ שהיא מפעילה על שרים בממשלה כדי לדחות את תכנית הסיפוח - בטענה כי המפה המתוכננת לא מספקת, ומהווה גושפנקא להקמתה של מדינה פלסטינית. במקביל - בעולם מתרבים הלחצים לדחות את כוונת הסיפוח - גם מצד בכירים במדינות המפרץ ובמדינות נוספות כמו ירדן ומצרים, וגם בקרב בכירים אירופים. לכן גורמים ישראלים סבורים כי ייתכן ומהלך הסיפוח לא יתרחש במועד ששירטט נתניהו, ב-1 ביולי.
בכיר בבית הלבן מסר בתגובה לכאן חדשות בנוגע לשיחה כי זו הייתה לבבית ופורה, אבל הוא לא מתכוון להתייחס לסוגיות דיפלומטיות.
בד בבד, בימים האחרונים הוחלט במשטרה למנות קצין בדרגת תת ניצב שיתכלל את היערכות המשטרה לאפשרות של סיפוח שטחים מיהודה ושומרון ויישום תוכנית המאה. הקצין שמונה לפרויקטור לנושא הזה הוא תת ניצב איציק סבן, לשעבר מפקד מג"ב ירושלים.
במשטרה הקימו צוותי עבודה שעוסקים בהיערכות לצעד כזה - הן מבחינת התגובות האפשריות בשטח וההיערכות הביטחונית, וגם מבחינת עבודת המשטרה והמבנה הארגוני ביום שאחרי סיפוח, אם תוכרז ריבונות על שטחים מיהודה ושומרון. בקרוב צפוי להתקיים דיון מיוחד בנושא בראשות סגן מפכ"ל המשטרה, שם גם יוצגו התכניות של צוותי העבודה שהוקמו.