בשל לחץ מצד ארה"ב: חברה מסין לא תבנה מתקן התפלה ישראלי

בשל לחץ ארה"ב: חברה מסין לא תבנה מתקן ישראלי

לאחר לחץ אמריקני משמעותי, והתנגדות מצד גורמים בכירים במערכת הביטחון, ועדת המכרזים במשרד האוצר קבעה כי חברה ישראלית היא זו שזכתה במכרז במתקן ההתפלה בשורק - ולא חברת האצ'יסון הסינית • שר החוץ האמריקני לפני שבועיים: גישה סינית לתשתיות ישראליות - מסוכנת
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מתקן התפלה בנחל שורק
צילום: צילום: יצחק הררי, פלאש 90

לאחר לחץ משמעותי מצד ארצות הברית והתנגדות מצד גורמים בכירים במערכת הביטחון, ועדת המכרזים במשרד האוצר קבעה כי חברה ישראלית היא זו שזכתה במכרז במתקן ההתפלה בשורק - ולא חברת האצ'יסון הסינית. החברה שזכתה במכרז היא חברת IDE, עבור בניית מתקן ההתפלה בפלמחים, שורק 2, המתקן הגדול ביותר בישראל.

המהלך מגיע, בין היתר, על רקע דבריו של שר החוץ האמריקני מייק פומפאו בביקורו בישראל לפני כשבועיים בריאיון לכאן חדשות. "סין מסכנת את אזרחי ישראל", אמר אז. "אנחנו חוששים מפני השקעות סיניות ברחבי העולם".

האזינו לריאיון עם מייק פומפאו בכאן רשת ב

"אנחנו לא רוצים שלמפלגה הקומוניסטית הסינית תהיה גישה לתשתיות ישראליות, למערכות תקשורת ישראליות - כל דבר שמציב אזרחים ישראלים בסכנה, ולפיכך מסכן את היכולת של ארצות הברית לעבוד עם ישראל במשותף על פרויקטים חשובים", אמר פומפאו בריאיון לכאן רשת ב. "אנחנו חושבים שהסיכונים מאוד אמיתיים, ושיתפנו במידע בנושא כדי שיקבלו את ההחלטות בעצמם".

השר האמריקני חשף כי הציג בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו מידע מודיעיני בנושא סין. "יש לנו חששות בנוגע למעורבות הסינית, ועל כך דיברתי עם נתניהו", הוסיף. פומפאו אמר עוד כי התשובות שקיבל במהלך פגישותיו עם נתניהו ובכירים ישראלים נוספים סיפקו אותו, אך השיח בנושא נמשך: "אני חושב בכנות שכל העולם מבין מה קורה עם הקורונה. העולם ראה איך המפלגה הסינית לא שיתפה את המידע בנושא בזמן".


לקראת הפגישה של פומפאו ונתניהו, ועל רקע העימות בין ארצות הברית לסין סביב נגיף הקורונה, אמר לכאן חדשות גורם אמריקני: "ההתנגדות האמריקנית למעורבות סינית בישראל רק גברה בעקבות ההתנהלות הסינית סביב הקורונה. לא רואים את הנושא 'בעין יפה'. הסינים מנסים להפחיד ולסחוט את העולם".

עוד אומר הגורם: "הישראלים והעולם צריכים להיזהר מהסינים. כל השקעה סינית תגרום לזליגת מידע מאותה מדינה. מדינות צריכים להגן על האינטרסים שלהם ולא לחזק את המפלגה הקומוניסטית הסינית".

הצעתה של חברת IDE שזכתה במכרז עמדה על מחיר של כ-1.45 שקלים לקוב מים, מחיר הנמוך בכ-65 אגורות לעומת המחיר הנמוך ביותר לקוב מים המשולם כיום. על פי ההודעה המשותפת למשרדי האוצר, האנרגיה ורשות המים, הוזלה זו צפויה לחסוך למשק המים כ-3.3 מיליארד שקלים לאורך תקופת פעילות המתקן. מתקן שורק 2, בעל תפוקה של 200 מיליון קוב מים לשנה, צפוי להיות הגדול מסוגו בעולם ולהגדיל את כושר ההתפלה של מדינת ישראל בכ-35%.

הפופולריים