הממשלה תצמצם את הרשאת שב"כ לאיכון טלפונים של חולי קורונה: "סיוע במקרים פרטניים בלבד"

הממשלה תצמצם את הרשאת שב"כ לאיכון טלפונים
התיקון מתיר לשב"כ לבצע איכון רק במקרים בהם לא ניתן להשלים חקירה אפידמיולוגית רגילה • מי שיקבע את הקריטריונים לאותם מקרים הם מנכ"ל משרד הבריאות, ראש המטה לביטחון לאומי, וראש השב"כ • הממשלה אישרה: כל תלמיד בישראל יבקר בירושלים 3 פעמים לפחות בזמן לימודיו
מחבר גילי כהן ולירן כוג'הינוף מחבר גילי כהן ולירן כוג'הינוף
טלפון אנונימי
צילום: צילום אילוסטרציה: pixabay

הממשלה צפויה לאשר היום (ראשון) בישיבתה את צמצום פעילות השב"כ לאיתור האנשים שבאו במגע עם חולה קורונה מאומת, כך שזו תוגבל ל"סיוע במקרים פרטניים וייחודיים בלבד, בהם לא ניתן להשלים את איתור האנשים שבאו במגע קרוב עם חולה באמצעות חקירה אפידמיולוגית בשיטות אחרות". לפי התיקון, מי שיקבע את הקריטריונים לאותם מקרים יחודיים הם מנכ"ל משרד הבריאות, ראש המטה לביטחון לאומי, וראש השב"כ.

 ועדת השרים שמונתה בנושא הסמכת שב"כ, בראשות השר יובל שטייניץ, כונסה כמה פעמים, גיבשה המלצותיה ואלו הוצגו לראש הממשלה נתניהו. עם זאת, במסגרת ההחלטות הפוליטיות להרכבת הממשלה החדשה, הוחלט כי שר המודיעין החדש אלי כהן הוא זה שיעמוד מעתה בראשות הוועדה.

לפי הצעת המחליטים שתועלה לאישור הממשלה, הנושא הועלה במסגרת דיונים שקיימו השלושה – ראש המל"ל מאיר בן שבת, ראש שירות הביטחון הכללי נדב ארגמן ומנכ"ל משרד הבריאות (היוצא) משה בר סימן טוב – "סוכם כי נוכח מצב התחלואה בעת הנוכחית והנתונים המעודדים ביחס לרמת ההדבקה באוכלוסייה, נכון יהיה לצמצם את ההסתייעות בשירות בעת הנוכחית".

עוד נקבע כי במידה ותהיה עלייה בקצב ההדבקה, הדיון בסמכויות השב"כ יעלה מחדש: "אם חלילה יצביעו הנתונים על חשש להתגברות משמעותית בתחלואה, יובא אופן הפעלת הסמכות להחלטת ממשלה חדשה". 

בתוך כך, הממשלה אישרה הבוקר פה אחד את הצעת שר החינוך יואב גלנט כי כל תלמיד בישראל יבקר בעיר ירושלים שלוש פעמים לפחות במהלך שנות לימודיו במערכת החינוך. השר גלנט אמר: "סיפורה של ירושלים הוא סיפור המבטא את עוצמת העם היהודי, אשר לאחר אלפיים שנות גלות, מאבקים ומלחמות הצליח לשוב לארץ ישראל, להקים לו בית לאומי, לבנות לו כוח מגן - צה"ל, ולשוב אל בירתו הנצחית - ירושלים המאוחדת. זהו סיפור של ניצחון ושל תקווה ועל כל ילד וילדה בישראל להכיר את משמעותה, ייחודיותה וחשיבותה של ירושלים".

כיום ישנו נוהל הקובע כי תלמידי ישראל יבקרו בעיר ירושלים בכיתה ה׳, ז׳ ו-י׳. עיגון הנוהל בחוק נועד למנוע ממצב שבו שר או מנכ״ל יוכלו לבטל אותו. התקציב השנתי של המהלך יעמוד על 7 מיליון שקלים מתקציב משרד החינוך.

בחירת העורכת