יושב ראש "דגל התורה", משה גפני, הפעיל לחץ על נתניהו שלא ימנה את חבר הכנסת ניר ברקת לתפקיד שר החינוך, כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. גפני, יריב של ברקת שנים ארוכות, אמר שראש עיריית ירושלים לשעבר פגע בציבור החרדי ובפרט בתחום החינוך בכהונתו.
ממשלת נתניהו-גנץ | ח"כ גפני הטיל וטו על מינויו של ברקת לשר החינוך: "הוא פגע בציבור החרדי". גפני הכחיש את הדברים@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/61onzbAtlD
— כאן חדשות (@kann_news) May 17, 2020
בנוסף לגפני, גם בכירים נוספים בליכוד ביקשו מנתניהו שלא למנות את ברקת לתפקיד. בסופו של דבר ראש הממשלה בחר להשאיר אותו בחוץ, אחרי שהוא היה היחיד בליכוד שקיבל הבטחה להתמנות לשר בכיר – עוד לפני הבחירות.
נתניהו נפגש לפנות צוהריים עם חבר הכנסת ניר ברקת שלו ייעד את תיק האוצר במערכת הבחירות והודיע לו כי לצערו לא הסתייע למנותו לשר בכיר לפני השבעת הממשלה. "אעשה מאמץ גדול לשלב את ברקת לתפקיד בכיר בממשלה בהמשך הדרך״, אמר נתניהו. ברקת הודיע כי הוא מברך על הקמת הממשלה החדשה ושמח שתרם את חלקו למען המטרה, גם אם לא יכהן כשר. "אני רץ למרחקים ארוכים ואמשיך לפעול בכל כוחי למען המדינה האהובה שלנו בכנסת ובכל תפקיד אותו אמלא בעתיד", אמר ברקת.
היום הצהירו שרי הממשלה ה-35 אמונים לאחר שהכנסת אישרה את הקמת הממשלה החדשה. חברי הכנסת העניקו אמון לממשלה ברוב של 73 חברי כנסת, מול 46 מתנגדים. לאחר מכן עלו כל אחד מ-37 השרים לדוכן במליאת הכנסת, הצהירו אמונים ובכך סיימו את המשבר הפוליטי בתום שלוש מערכות בחירות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התחייב כי יעמוד בהסכם הרוטציה עם בני גנץ בעוד שנה וחצי והשיב בעניין בחיוב לשאלת כאן חדשות. מליאת הכנסת בחרה בחבר הכנסת יריב לוין לתפקיד יו"ר הכנסת ה-23. 71 חברי כנסת תמכו בו והוא החליף בתפקיד את בני גנץ שיושבע כשר הביטחון וראש הממשלה החליפי.