בנט ונתניהו שוחחו בטלפון: לא הושגו הסכמות

בנט ונתניהו שוחחו בטלפון: לא הושגו הסכמות

השניים קבעו להיפגש בלשכת ראש הממשלה, אך מטעם בנט נמסר שבלשכת נתניהו לא נאותו לקבוע את הפגישה. יו"ר ימינה הגיב: "ניכנס רק אם תהיה לנו השפעה". מהליכוד מסרו: "הצענו הצעה משופרת"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ראש הממשלה ושר הביטחון בישיבת גוש הימין
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש90

ראש הממשלה בנימין נתניהו ויושב ראש ימינה נפתלי בנט שוחחו היום (רביעי) טלפונית לאחר שמוקדם יותר השניים קבעו להיפגש ביניהם בלשכת ראש הממשלה בירושלים. מטעמו של בנט נמסר שהשיחה הטלפונית התקיימה לאחר שבלשכת נתניהו לא קבעו את הפגישה בין השניים. בשיחה אמר ראש הממשלה שהצעת הליכוד לא השתנתה ולא תשתנה, ולא הושגו הסכמות בין השניים. 


בנט צייץ לאחר הפגישה בטוויטר: "ההחלטה בידי נתניהו. כפי שאמרתי מתחילת הדרך. אנחנו מעוניינים להיכנס לממשלה, רק אם תהיה לנו השפעה. השפעה נגזרת לחלוטין מתחומי אחריות. אם ראש הממשלה רוצה אותנו בעמדות השפעה, נשמח להיכנס. אם ראש הממשלה רוצה אותנו שוליים, חלשים ונטולי השפעה, נעדיף לצאת לאופוזיציה". 

מנגד בליכוד הגיבו וטענו: "ראש הממשלה נתניהו עשה כעת ניסיון אחרון להכניס את ימינה לממשלה, לפני הנחת ההסכמים הקואליציוניים הלילה. ראש הממשלה הציע לבנט הצעה משופרת - חינוך או תיק כלכלי בכיר לבחירתו, בנוסף לתיק ירושלים והחטיבה להתיישבות, השירות הלאומי והמורשת. לצערנו בנט דחה את ההצעה בשל המאבק הפנימי בתוך ימינה על חלוקת התיקים ומכיוון שמה שחשוב לו זו כיסאולוגיה ולא אידיאולוגיה".

‏ראשי הסיעות החרדיות פרסמו פניה משותפת לנתניהו שיכניס את ימינה לממשלה - אך השר אריה דרעי לא חתם על המכתב. מסביבתו של דרעי נמסר שהיחסים בין השר דרעי לראש הממשלה קרובים מאוד, ולכן הוא לא צריך לשלוח מכתבים לנתניהו. 

בתוכנית "שלי וגואטה" בכאן רשת ב פורסם הערב שבכירים בימינה כועסים על יהדות התורה וטוענים שכלפי חוץ הם אמנם קוראים לנתניהו להכניס את ימינה לקואליציה, אך בפועל הם לא באמת מסייעים  לכך. לטענת בכירים בימינה, יהדות התורה אינה מוכנה לוותר על ראשות ועדת החוקה למרות שהם יודעים שזו הוועדה שימינה מבקשת לעצמה מהתחלה. 

מוקדם יותר היום פורסם בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי בסביבתו של שר החינוך, הרב רפי פרץ, לא פוסלים אפשרות שהוא יסכים להיכנס לבדו לממשלה – גם אם ימינה תישאר בחוץ. התנאי למינוי יהיה שפרץ יקבל תפקיד של שר עם סמכויות משמעותיות עבור הציונות הדתית. עוד דווח כי הצעות לכהן כסגן שר או שר בלי תיק ללא סמכויות יידחו על ידו.

הסיבה לשינוי הגישה מצד הרב פרץ נובעת בעיקר בעקבות תחושתו שהוא "לא נספר" על ידי חבריו למפלגה במשא ומתן שהתקיים מול הליכוד. אנשיו של פרץ דרשו משאר בכירי המפלגה התחייבות לכך שהוא לא יקופח, ולאחר שהתחייבות כזו לא הגיעה, הוא מרגיש חופשי לנהל משא ומתן עצמאי מול הליכוד.

בתוך כך, לאחר שיושב ראש הכנסת הכנסת בני גנץ הודיע כי השבעת הממשלה ה-35 תתקיים ביום חמישי בשעה 13:00, מסתמן כי ההשבעה לא תתאפשר לפני 22:00. לפי ההסכם בין כחול לבן לליכוד גנץ היה צריך להתפטר מתפקידו לפחות 48 שעות לפני מועד השבעת הממשלה. כיוון שלא יעברו 48 שעות ממועד התפטרותו של גנץ, עשויה להיות מניעה משפטית למנות את יריב לוין, שהגיש גם הוא את התפטרותו מתפקידו כשר התיירות לצורך מינויו ליו"ר הכנסת.

הפופולריים