ממשלת נתניהו–גנץ: מסתמן כי שר הביטחון נפתלי בנט ומפלגת ימינה יישארו מחוץ לממשלה. מקורבי ראש הממשלה בנימין נתניהו אומרים כי בנט יכול לשכוח מהדרישות שלו לכניסה לממשלה. כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. בתוך כך, הנשיא ראובן ריבלין העניק הערב את המנדט להרכבת הממשלה לנתניהו, לאחר שנציגי סיעות כחול לבן והליכוד הגישו אחר הצוהריים לנשיא 72 חתימות של חברי כנסת הממליצים על נתניהו.
ימינה יישארו באופוזיציה? מקורבים לראש הממשלה נתניהו: בנט יכול לשכוח מהדרישות שלו לכניסה לממשלה. במפלגה דורשים את תיק הבריאות ותיק בכיר נוסף. הדיווח של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/136kbNMt7Y
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במאי 2020
בנט דרש היום מנתניהו את תיק הבריאות ולצד זה עוד תיק בכיר, לדוגמה תיק התחבורה או החינוך. נתניהו לא מתכוון, כאמור, להיענות לדרישה. נציגי הליכוד וכחול לבן נפגשו הערב כדי לנסח את קווי היסוד של הממשלה. גורמים בכחול לבן אומרים כי החלת הריבונות לא תהיה חלק מהקווים האלה.
מוקדם יותר היום התייחס השר בצלאל סמוטריץ' לאפשרות שימינה לא תהיה חלק מהממשלה ואמר כי אם לא תינתן למפלגה יכולת להשפיע – היא לא תהסס לשבת באופוזיציה: "אם אנחנו שותפים ויש לנו יכולת השפעה אז נהיה בפנים. נתניהו לא מנהל כרגע משא ומתן. זאת ממשלה ששברה שמאלה חזק מאוד ואנחנו חושבים שצריך לאזן אותה ימינה".
בתוך כך, יושב ראש כחול לבן בני גנץ הציע שני תיקים קטנים תמורת תיק הבריאות, ובכל מקרה לא תיק התקשורת. גנץ שוחח עם חלק מחברי מפלגתו על תפקידי שר, ונתניהו יחל בכך רק בשבוע הבא. בין היתר: חילי טרופר מועמד למשרד התרבות והספורט, לפנינה תמנו-שטה הובטח תיק העלייה והקליטה.
חלוקת התיקים | גנץ הציע: 2 תיקים קטנים תמורת תיק הבריאות, ובכל מקרה לא תיק התקשורת. יו"ר כחול לבן שוחח עם חלק מחברי מפלגתו על תפקידי שר, נתניהו יחל בכך רק בשבוע הבא. בין היתר: חילי טרופר מועמד למשרד התרבות, לפנינה תמנו-שטה הובטח תיק הקליטה. הדיווח של @yaara_shapira ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/nOYRxZEJTp
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במאי 2020
לקראת השבעה | האתגר המרכזי של הממשלה – בניית אמון בין מרכיביה. בשל מספר תיקים נמוך לליכוד – בכירים רבים במפלגה יישארו בחוץ, התיקים יחולקו ברגע האחרון. הדיווח של @YaronDeckel ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/vGO0i1kh9t
— כאן חדשות (@kann_news) 7 במאי 2020