עימות חריף במהלך הדיון בוועדה המיוחדת לתיקון חוק יסוד: הממשלה, בין חברי הכנסת מאיר כהן מיש עתיד־תל"ם ליועז הנדל מדרך ארץ. הנדל תבע מנציגי יש עתיד לחדול מלתקוף את היועצים המשפטיים רק משום שהם מחזיקים בעמדה מנוגדת לעמדתם שלהם. כהן קרא לעברו שהוא גזען שונא מרוקאים - על רקע הריאיון העיתונאי שבו השתמש הנדל במילים "תרבות של דרבוקות". "אתה אדם לא ראוי, אתה גנב־קולות", אמר כהן להנדל. בתגובה, אמר הנדל לכהן כי הוא היחיד מביניהם שבעברו חקירות ואירועים מפוקפקים.
כהן הגיש קובלנה לוועדת האתיקה של הכנסת ואמר כי מדובר בלשון הרע. "מעולם לא נחקרתי במשטרה בחשד לשום עבירה, ודאי שלא בחשד להאשמות הזדוניות והשקריות שאליהן רמז הנדל", הדגיש כהן. הוא הוסיף כי אם לא יתנצל הנדל הוא ישקול להגיש תביעתדיבה נגדו.
"החברים מיש עתיד יורדים מאוד נמוך", תקף הנדל בתגובה בריאיון לשלי יחימוביץ' ויגאל גואטה בכאן רשת ב. "הם משקרים, מפיצים שקרים ואז מגישים על כך קובלנה. מהבוקר הם תוקפים אישית ברמה מאוד נמוכה. עיקר המתקפות הן נגד שומרי הסף, נגד היועצים המשפטיים. הערתי להם על כך ומאיר המשיך בשצף דיבור לא ראוי ומלוכלך. לא הזכרתי הטרדות מיניות. היה עליו תחקיר בעבר, אני לא מבצע תחקירים ולא אמור לחקור אותו, על עניינים שקשורים להתנהלות האישית שלו. מציע לו לשמור על מידת צניעות לפני שהוא מטיף לאחרים".
"אם הוא מפיץ שקרים וקורא לי גנב וגזען, כל מיני מילים מאוד מוזרות, אז כדאי שיפשפש במעשיו", הוסיף הנדל. "אני לא השופט ולא החוקר, ומציע לכל אדם להכות על החזה שלו ואז על של אחרים".
הנדל התייחס לבחירת מפלגתו ללכת לממשלה בראשות בנימין נתניהו, ואמר כי "יש פה תופעה של קבוצת קנאים שמעדיפים לשרוף את האסמים ובלבד שלצד השני לא יהיה. הם מתנגדים לממשלת האחדות. גם אני לא חושב שלשבת עם נתניהו זה אידיאל, אך במציאות הנוכחית הפשרה שבחר בני גנץ באומץ כדי להוריד את סף האיבה והשנאה - זו פשרה ראויה לישראל".
מיש עתיד-תל"ם נמסר בתגובה לדברי יועז הנדל: "הזיגזוג של יועז הנדל מבייש ומעליב. רק לפני כמה חודשים הוא אמר שהוא עקבי בעמדתו שראש ממשלה תחת כתב אישום לא יכול לכהן בתפקידו, והנה הוא בוחר תפקיד מפנק בממשלה מושחתת, מנופחת ובזבזנית על פני ערכיו שלו. יועז חייב להתנצל על דבריו לח"כ מאיר כהן ובפני אזרחי ישראל שרימה אותם".