המשא ומתן בין הליכוד לכחול לבן על הקמת ממשלה התחדש הערב (שבת), בשיחה טלפונית בין הצוותים. גורם בכחול לבן מסר כי המשא ומתן יתחדש בבוקר ומחר צפוי יום של הכרעות. מוקדם יותר אמר גורם בכחול לבן אמר: "מבחינתנו אפשר לסגור. נראה אם הליכוד יערום קשיים חדשים". גורמים המעורבים בשיחות אמרו כי ביום שישי הושגה התקדמות של ממש בנוגע ל"חוק הרוטציה", שהפך למכשול המרכזי במשא ומתן, כך דווח הערב בחדשות השבת בכאן 11.
גורמים המעורבים בשיחות המו"מ הקואליציוני אומרים כי ביום שישי הושגה התקדמות של ממש בנוגע ל"חוק הרוטציה", שהפך למכשול המרכזי במו"מ. הערב עשויה להתקיים ישיבה נוספת בין הצוותים - שהוגדרה כ"מכרעת"@shemeshmicha #חדשותהשבת pic.twitter.com/xCQSJCfi9H
— כאן חדשות (@kann_news) 18 באפריל 2020
עוד דווח הערב בחדשות השבת כי בכחול לבן שחררו את עוצר הראיונות במפלגה כדי להפעיל לחץ על הליכוד. בכחול לבן שיגרו לח"כים דף מסרים, לפיו פגיעה במערכת המשפט היא קו אדום במגעים לאחדות, וכי ביום שני תחדש המפלגה חקיקה בנושא.
מפלגת יש עתיד-תל"ם העבירה מסר לכחול לבן, לפיו על בני גנץ להצהיר שיפסיק את המגעים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בתמורה לתמיכה בחקיקה של כחול לבן. גורם ביש עתיד אומר כי בכל מקרה כמעט שאין סיכוי כי יתנגדו לחקיקה נגד נתניהו - אלא שאם גנץ ירצה לרתום אותם למהלכי חקיקה אחרים שהוא מתכנן כרגע, הם עשויים להתנגד בהיעדר התחייבות שיפסיק את המגעים.
בכחול לבן שחררו את עוצר הראיונות כדי להפעיל לחץ על הליכוד, ושיגרו לח"כים דף מסרים: פגיעה במערכת המשפט היא קו אדום במגעים לאחדות; בשני - נחדש חקיקה. יש עתיד-תל"ם במסר לכחול לבן: שגנץ יאמר שיפסיק את המגעים עם נתניהו, בתמורה לתמיכה שלנו בחקיקה של כחול לבן@yaara_shapira #חדשותהשבת pic.twitter.com/iu2WmYVOfd
— כאן חדשות (@kann_news) 18 באפריל 2020
נתניהו אמר הערב בנושא המגעים הקואליציוניים: "אני ממשיך במאמצים להקמת ממשלת חירום לאומית שהמדינה זקוקה לה. אין מי שרוצה בזה יותר ממני. אני יודע שנגיף קורונה לא יעזוב אותנו בקרוב. לכן צריך ממשלה רחבה ויציבה, ואני עובד סביב השעון כדי להילחם בקורונה ורואה בממשלת חירום חלק הכרחי לניצחון במלחמה הזאת. זאת הסיבה שהסכמתי לבקש עם גנץ את הארכת המנדט שלו. כל השאר זה ספין".