רגע לפני פקיעת המנדט של גנץ: שיחות המו"מ נתקלו בקשיים

רגע לפקיעת המנדט של גנץ: קשיים בשיחות המו"מ

נתניהו וגנץ לא צפויים להיפגש הלילה • גורמים בכחול לבן: לא ניתן לנתניהו להפוך את ההסכם להסכם חסינות
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בנימין נתניהו ובני גנץ
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

המשא ומתן לממשלת חירום: זמן קצר לפני פקיעת המנדט של גנץ בחצות, השיחות בין צוותי המשא ומתן של הליכוד וכחול לבן שנפגשים בשעה זו (רביעי) נתקלו בקשיים של ממש. בפגישה, שמתקיימת כעת ללא בני גנץ ובנימין נתניהו, בליכוד ניסו להוסיף סעיפים נוספים להגבלת יכולתו של בג"ץ להתערב במעמדו של נתניהו כראש ממשלה או ממלא מקום ראש ממשלה, וכן הגבלות נוספות. אולם כחול לבן דחו את התביעות הללו.

משכך, גנץ ונתניהו לא צפויים להיפגש הלילה. מה ששמפחית את שסיכויי החתימה על הסכם. לדברי כחול לבן, שבמצב העניינים הנוכחי - המפלגה לא תבקשו הארכה נוספת של המנדט מבית הנשיא. מוקדם יותר תקפו גורמים בכחול לבן את דרישת נתניהו לעגן את מעמדו בחוקי היסוד ואומרים: ״לא ניתן לו להפוך את ההסכם הקואליציוני להסכם חסינות".


נתניהו וגנץ צפויים להצטרף לפגישות הערב אם ההסכם יהיה קרוב לחתימה. הפערים בין הצדדים הצטמצמו והיה קשר בין הצוותים גם במהלך החג, ועם זאת גורמים בכחול לבן מביעים חשש שנתניהו לא באמת רוצה לחתום על הסכם.


גורמים פוליטיים הגדירו את הערב כדרמטי. לדבריהם, אם לא ייחתם הסכם - נתקדם משמעותית לבחירות. הסוגיה שלא נסגרה עד כה: שינוי חוקי יסוד ודרך עבודת הממשלה. הליכוד עומד על שורת סעיפים שיבטיחו את כהונת נתניהו אם בג"ץ יתערב. נתניהו רוצה את תיק החוץ לבלוק הימין. כחול לבן דורשים בתמורה תיק משמעותי. החשש הוא שהסעיפים הפתוחים על החקיקה עלולים להיות גורם שיפוצץ את השיחות בסופו של דבר.


אם השיחות יתפוצצו, לא בטוח שהמפלגות יבקשו הארכה מהנשיא למנדט של גנץ וספק גדול אם הנשיא יאריך את המנדט פעם שניה לגנץ בכל מקרה. גורמים בסביבת הנשיא אומרים כי הדבר יקרה רק מול הסכם חתום או מול נסיבות מיוחדות מאוד. אם זה לא יהיה המצב אין סיבה שלא ימשיכו הכול מול הכנסת.

הפופולריים