מליאת הכנסת החדשה תתכנס אחר הצוהריים (שני) להצבעה על הקמת הוועדה המסדרת. אחרי הקמת הוועדה, הליכוד צפוי לבצע פיליבסטר - תרגיל משיכת זמן שנועד להתיש את חברי הכנסת - כדי למנוע את הקמת ועדות הכנסת. השרים התבקשו להגיע לכנסת לקראת השעה 18:00 וחברי הכנסת כבר מ-16:00.
במקביל, בג"ץ קבע כי על יושב הראש הכנסת יולי אדלשטיין, להשיב עד השעה 17:00 אם הוא מתכוון לאפשר הצבעה על בחירת יושב ראש כנסת חדש לא יאוחר מיום רביעי. חמשת השופטים אמנם הבהירו שלא מדובר בהחלטה סופית ואין בכך כדי לקבוע מה תהיה הפסיקה, אולם רמזו לכיוון הפסיקה הצפויה - מניעת ההצבעה עלולה להיות פגיעה בעקרון דמוקרטי בסיסי של שלטון הרוב, כפי שהוזכר אתמול בדיון. דבר זה נלמד גם מאזכור עמדת היועץ המשפטי לממשלה, כי יש לאפשר את ההצבעה בהקדם האפשרי, ועמדת היועץ המשפטי לכנסת כי לכל היותר ניתן לחכות פרק זמן קצר לפני ההצבעה.
שר המשפטים אמיר אוחנה תקף ואמר כי "לו אני יו״ר הכנסת, אני משיב: לא". גם שר התיירות, יריב לוין, תקף בחריפות את בג"ץ בעקבות החלטתו: ״בית המשפט השתלט רשמית על הכנסת, ומהיום הפך העליון את יו״ר הכנסת לחותמת גומי, כאשר את הכנסת והמליאה מנהלים שופטי העליון. אין דבר כזה באף דמוקרטיה". לוין קרא לאדלשטיין להודיע שרק הוא יקבע מתי המליאה תתכנס ומה יהיה על סדר יומה. "אם הנשיאה חיות רוצה לשים עצמה מעל הכנסת, היא מוזמנת להגיע לבניין עם משמר בתי המשפט ולפתוח את ישיבת המליאה בעצמה. כך יהיה ברור שמדובר בהפיכה שלטונית של קומץ שופטים הבוחרים את עצמם בחדרי חדרים. אולי כדאי שנשיאת העליון תוותר לזמן מה על שאיפותיה לשלוט בכנסת, ותתפנה סוף סוף לכנס את בית המשפט לדון באינספור תיקים שממתינים חודשים ושנים לדיון ולהכרעה, ובכך תסתיים הפגיעה הקשה בזכויות המתדיינים המחכים לשווא להכרעה בעניינם״, אמר לוין.
בכחול לבן השיבו לדברים ואמרו: "אדוני השר לוין, מנחם בגין, הסנדק שלך, היה מתבייש במה שכתבת. דמוקרטיה היא דמוקרטיה ולא רק כשנוח לכם. תכבדו את הכרעת הרוב ותפסיקו לפגוע במוסדות המדינה".
שרת המשפטים הקודמת, חברת הכנסת איילת שקד כתבה בחשבון הטוויטר שלה: "הדמוקרטיה בישראל לא 'מתה'. יש כאלו שמנסים להרוג אותה וזה לא יו"ר הכנסת. אלו שפונים לבג"ץ בשבתו כגננת של הכנסת, הם אלו שממיתים את הדמוקרטיה. בדמוקרטיה בג"ץ לא קובע לכנסת כיצד להתנהל ולא שם עצמו מעל הכנסת. רק הכנסת סוברנית להחליט מתי תתכנס ומתי תצביע בהתאם לחוק ולתקנון . לא בג"ץ". שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' התייחס גם הוא לפסיקת בג"ץ: "בתוך אחד המשברים הקשים ביותר מאז קום המדינה מנסה המערכת המשפטית לבצע הפיכה שלטונית במדינת ישראל. לא פחות".
בתוך גוש המרכז-שמאל-ערבים נמשכת המחלוקת באשר לחלוקת הוועדות בכנסת. ברשימה המשותפת לא מסכימים, נכון לשעה זו, לתמוך במינוי חבר הכנסת עודד פורר מישראל ביתנו לראשות ועדת הכספים. לטענת חברי כנסת ברשימה המשותפת, שיתוף הפעולה עם ישראל ביתנו גם ככה קשה להם, אבל הם היו מוכנים לכך בתקווה שבסוף תוקם ממשלת מיעוט. הם מסרבים לעזור לכחול לבן להשתלט על הכנסת ולמנות את פורר רק לשם הקמת ממשלת אחדות שלא תכלול אותם. בשעה זו מקיימת הרשימה המשותפת ישיבת סיעה, לצד המשך המגעים מול כחול לבן בניסיון למצוא דרך לגשר על הפערים.
קצין הכנסת אמר לחברי כנסת שבבידוד כי ינסה לייצר עבורם מסדרון סטרילי לכניסה למליאה כדי שיוכלו להצביע. בכחול לבן החליטו שחברי הכנסת המבודדים, אלון שוסטר ורם בן ברק, יסעו לכנסת וימתינו מחוץ לה במכוניותם, עד שיתקבלו הנחיות מקצין הכנסת שצפויות להגיע ברגע האחרון. אם יהיה פתרון שיאפשר להם להיכנס ולהצביע בלי לסכן אף אחד, הם יכנסו. מטרת כחול לבן היא להקים בשלב ראשון ארבע ועדות: כספים, חוץ וביטחון, ועדה לטיפול בקורונה וועדה למיגור האלימות במגזר הערבי. אלא שבגוש השמאל-מרכז, כאמור, מתנהלים ויכוחים על הרכבן.
המשבר הפוליטי | בכחול לבן שואפים בשלב ראשון להקים ארבע ועדות: כספים, חוץ וביטחון, ועדה טיפול בקורונה וועדה למיגור האלימות במגזר הערבי. אלא שבגוש השמאל-מרכז כבר החלו ויכוחים על הרכבן. בישראל ביתנו רוצים את ראשות ועדת הכספים, גורמים ברשימה המשותפת אומרים שיתנגדו@yaara_shapira pic.twitter.com/FNcrT68bGB
— כאן חדשות (@kann_news) 21 במרץ 2020
הבוקר אמר מספר 2 בכחול לבן, חבר כנסת יאיר לפיד, בריאיון לכאן רשת ב כי "צריך לטפל בקורונה ובנושאים הכלכליים ולא בפוליטיקה כי היא לא מעניינת כרגע אף אחד. צריך לתת לנתניהו להמשיך להיות ראש דסק קורונה ולהקים ממשלת אחדות", אך הוסיף כי "נתניהו צריך להבין שהוא צריך להיות שני ברוטציה".
על התנהלות הליכוד צייץ היום מספר 3 בכחול לבן משה יעלון: "ראש ממשלת מעבר, הנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים, מסרב להכיר בתוצאות הבחירות בהן כשל בפעם השלישית ברציפות, ממשיך לנסות לטרפד ולהחרים את הפיקוח הפרלמנטרי של הכנסת עליו ועל ממשלת המעבר הזמנית שלו, מטיל אימה ופחד על הציבור ומנצל זאת לצרכי הישרדותו הפוליטית".
ברקע ההצבעה הצפויה, שיירה של מחאת "הדגל השחור" של התנועה לאיכות השלטון ובה מאות כלי רכב שבה ויצאה הבוקר מכביש 6 אל הכנסת בירושלים. לטענת התנועה, "עם ישראל ראוי לכנסת מתפקדת, ליושב ראש כנסת הפועל לפקח על הממשלה ולראש ממשלה שאינו עסוק בתיקיו הפליליים". המארגנים אף ציינו שבכוונתם להחריף את המחאה בדרישה להבטיח את תפקודן התקין של הכנסת ושל מערכת המשפט - "תנאי יסוד בדמוקרטיה המנהלת מלחמה בלי פשרות בשחיתות". בשבוע שעבר מנעה משטרת ירושלים מהמכוניות שהשתתפו בשיירת "הדגל השחור" להגיע לכנסת.
שיירת מחאת "הדגל השחור" של התנועה לאיכות השלטון נגד היו"ר אדלשטיין הגיעה לכנסת ובכוונת המוחים להמשיך ולצפור עד להקמת ועדות הכנסת @SuleimanMas1 pic.twitter.com/G2ihGYUUlX
— כאן חדשות (@kann_news) 23 במרץ 2020