פיקוח פרלמנטרי – נשמע משעמם, אבל קריטי יותר מתמיד

פיקוח פרלמנטרי – משעמם, אבל קריטי יותר מתמיד

על החשיבות של כנסת מתפקדת שתשים עין על עבודת הממשלה
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
יערה שפירא
צילום: התאגיד

השבעת הכנסת נשמעת כמו מין אירוע טקסי כזה. אבל יש לו משמעות מהותית, גם אם היא היטשטשה בגלל רצף מערכות הבחירות. מה שבטוח – בלי כנסת מתפקדת אין פיקוח פרלמנטרי. פיקוח פרלמנטרי הוא מושג אמורפי כזה, לגמרי אפשר לא לשים לב שהוא חשוב. 

בדרך כלל מדובר בכל מיני תקנות של משרדים שאנחנו לא לגמרי מבינים, וממילא אנשי המקצוע עושים את העבודה, ואז החשש יכול להישמע כמו מין נבואת זעם לא מבוססת. כי "מה כבר משרדי הממשלה עושים שכל כך חשוב שישבו חברי כנסת ויפקחו עליהם?".

שלשום הודיע ראש הממשלה, אחריו הרחיב על זה גם שר הביטחון, שהמדינה התחילה להשתמש באמצעי מעקב טכנולוגיים כדי לבודד חולי קורונה. המדינה עוקבת אחרי הטלפונים הסלולריים שלנו, למשל כדי שכשיתגלה חולה קורונה, יוכלו לבדוק שבועיים אחורה איפה הוא היה ולהכניס לבידוד את כל מי שהוא בא איתו במגע.

מגפת קורונה: ההנחיות, המספרים ומסלולי החולים - לכל העדכונים בעמוד הטלגרם של כאן חדשות

נשים רגע בצד את השאלה אם זה נכון או לא. זה יכול להציל חיים, אבל ברור שזה צעד דרמטי שפוגע קשות בפרטיות. עד היום ישראל השתמשה בו רק לסיכול טרור.

כשאנחנו רואים בטלוויזיה דמויות פוליטיות מכריזות על צעד כזה, פתאום ברור למה צריך פיקוח פרלמנטרי. שתשב ועדה בכנסת עם סמכות בנושא, ותקבל את הנתונים, ותשאל את השאלות - אחרי מי עוקבים, אחרי כמה אנשים, מה השיקולים מאחורי זה, מתי יפסיקו.

אז נכון, טקס ההשבעה החגיגי של הכנסת יהיה קצת פחות חגיגי בגלל איסורי ההתקהלות והנחיות הקורונה. יצטרכו אחר כך להיות יצירתיים כדי  למצוא דרכים לכנס את המליאה ולהקים ועדות. אבל זה חשוב. זה היה חשוב כבר שנה. ועכשיו זה קריטי.

הפופולריים