מקורבים ליועצו של בני גנץ, ישראל בכר, שפוטר לאחר פרסום ההקלטות בהן הוא נשמע מתבטא נגד יו"ר כחול לבן, מפנים היום (שישי) את האצבע המאשימה נגד הרב גיא חבורה מתל אביב. מדובר ברב העומד בראש עמותת "אורות של תקווה" למען ילדים חולי סרטן, איתו התייעץ בכר בתקופה האחרונה בענייניו האישיים, והוא זה שלכאורה הקליט את בכר במהלך הפגישות עימו.
תיעוד: הרב שלכאורה הקליט את יועצו של גנץ בכנס לצידו של נתניהו ביום רביעי
לדברי המקורבים, חבורה הגיע אתמול לביתו של בכר במודיעין וניסה לשכנע את בכר לפרסם את ההקלטות בעצמו כדי "לעזור לעם ישראל", אך בכר סירב בתוקף. הם הוסיפו שחבורה חיפש בימים האחרונים היתר רבני לפרסום ההקלטות, וניסה להיפגש עם מנהיג הציבור הליטאי-חרדי הרב חיים קנייבסקי כדי לקבל אישור לפרסום ההקלטות.
לכאן חדשות נודע שבמקביל, אמש נפגש ראש הממשלה נתניהו עם יענקי קנייבסקי, נכדו של הרב קנייבסקי והאיש החזק בבית הרב. בתגובה מסר קנייבסקי: "לא דיברתי עם ראש הממשלה מעולם על העניין הזה". בנוסף ניסה אתמול חבורה להיפגש עם האדמו"ר רבי דוד אבוחצירה מנהריה, שבכר נחשב לאחד מבאי ביתו. אך ביקורו של חבורה בבית הרב נדחה על הסף.
מקורב לישראל בכר סיפר לכאן חדשות כי "פגישה שהייתי אמור לקיים לפני כשלושה שבועות עם גיא חבורה בנושא הארגון בראשו הוא עומד לא התקיימה. בשיחה עם אשתו היא עדכנה שזה בגלל שהוא החל להתעסק בנושא הפוליטי בכל הקשור לבחירות״.
תגובתו של הרב חבורה טרם התקבלה.
מוקדם יותר הודיע גנץ שהוא מפטר את בכר, שהקלטות בו הוא נשמע מתבטא נגדו פורסמו בחדשות 12. עם זאת מסר גנץ: "מהבירור הראשוני עולה, כי בכר נקלע למארב מתוכנן שכלל ניצול אישי, שימוש באמצעים פסולים והונאה – שיטופלו בציר המשפטי. מעורבותם המניפולטיבית של גורמים פוליטיים תיחשף אף היא בקרוב".
אתמול נחשפה בחדשות 12 הקלטה של יועצו הקרוב של גנץ, שמתח עליו ביקורת חריפה. בהקלטה אמר חברו: "הם הולכים להביא סכנה, וכבר דיברתי איתך, סכנה גדולה מאוד. הם יגרמו לחוסר החלטה נכונה, השתדלות של בני אדם בעולם לתקוף את אירן, הם יעצרו את זה ובזה שהם יעצרו את זה, מה אתה יודע?". בתגובה ענה בכר כי הוא יודע, והוסיף בהמשך כי גנץ הוא "סכנה לעם ישראל".