גרמניה מצטרפת היום (שישי) להונגריה, לצ'כיה ולאוסטריה ואומרת לבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג כי הוא אינו מוסמך לדון בסכסוך הישראלי-פלסטיני. גרמניה הגישה אף היא בקשה להצטרף לדיונים בשאלת סמכותו של בית הדין במעמד של "ידידת בית המשפט", ובחוות דעתה כתבה שסמכותו אינה חלה על השטחים הפלסטיניים, ולכן אין בכוחו לדון בעניינים הנוגעים לסכסוך.
גרמניה, צ'כיה ואוסטריה הביעו את עמדתן התומכת בעמדה הישראלית, בעת שבית הדין בהאג בוחן את השאלה אם בסמכותו להורות לתובעת הראשית שלו לפתוח בחקירת הטענה הפלסטינית, לפיה ישראל אחראית לפשעי מלחמה במבצע "צוק איתן" ובהקמת ההתנחלויות. מאז הודיעה התובעת בבית הדין פאטו בנסודה שהיא מעוניינת לפתוח בחקירה, ישראל פועלת מאחורי הקלעים לגייס תמיכה בין-לאומית בעמדתה, הגורסת שבית הדין אינו מוסמך לדון בנושא, משום שהרשות הפלסטינית אינה מדינה ומשום שישראל לא הצטרפה לבית הדין.
שר החוץ ישראל כ״ץ אמר: "ישראל רואה בחיוב את העובדה שמדינות חשובות, מומחים בעלי שם וארגוני חברה אזרחית מביעים עמדה ברורה לפיה אין לבין הדין הפלילי הבין-לאומי סמכות לדון בסוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני. זו עמדה אחראית המתיישבת עם המשפט הבין-לאומי ומונעת פוליטיזציה של בית הדין".
מלשכתו של יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין נמסר כי בפגישותיו השבוע בברלין עם נשיא גרמניה ועם שרי החוץ וההגנה במדינה, הוא העלה את בקשת ישראל למניעת דיון בהאג על יהודה ושומרון. יו"ר הכנסת בירך על הבקשה של גרמניה להצטרף לדיונים.
"גרמניה היא אחת הידידות החשובות ביותר של ישראל", אמר אדלשטיין. "המעצמה החשובה באיחוד האירופי מתייצבת לצד ישראל אל מול ההסתה הפלסטינית והצביעות של האו"ם. ישראל תמשיך להיאבק למען הצדק ולא תאפשר לאבו מאזן להמשיך במסע הרמאות חובק העולם שלו".