אשכנזי: נעביר כסף לחמאס רק כנגד הסדרה ארוכת טווח והשבת הבנים

אשכנזי: כסף לחמאס - רק כנגד הסדרה והשבת הבנים

בכיר כחול לבן לכאן רשת ב: "המדיניות שבה אנחנו מכניסים מזוודות של כסף לחמאס ובערב הוא יורה טילים על אזרחי ישראל, לא מקובלת עלינו"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
גבי אשכנזי נואם בכינוס תומכי כחול לבן בתל אביב, 15.09.19
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

חבר הכנסת גבי אשכנזי מכחול לבן התייחס הבוקר (חמישי) לאמירתו מתחילת השבוע כי לא יעצור את הכנסת הכסף הקטרי לעזה, והבהיר: "נעביר כסף לחמאס רק כנגד הסדרה ארוכת טווח והשבת הבנים". את הדברים אמר בריאיון לירון דקל בכאן רשת ב.

האזינו לריאיון המלא של ח"כ גבי אשכנזי, בכאן רשת ב

אשכנזי הדגיש כי בנושא הביטחון יש הבדל גדול בין כחול לבן לבין ראש הממשלה נתניהו. "אי אפשר להמשיך את המציאות בדרום. המדיניות שבה אנחנו מכניסים מזוודות של כסף לידי חמאס, ובערב הוא יורה טילים על אזרחי ישראל לא מקובלת עלינו. אנחנו אומרים נעביר את ההכרעה לסינוואר - או הסדרה ארוכת טווח בתמורה לשיפור המצב ההומניטארי בעזה או שנצטרך לפעול בעזה. אין פתרונות אחרים. הממשלה הנוכחית לא עושה לא את זה ולא את זה".

אשכנזי ציין כי כיום סינוואר לא מורתע מפני ישראל והוסיף: "אנחנו יודעים להחזיר את ההרתעה. אנחנו לא נגיב בצורה מופקרת וחסרת אחריות ונספר אילו הפתעות אנחנו מכינים להם". בדבריו מתח אשכנזי ביקורת מרומזת על ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהתייחס שלשום בריאיון לערוץ 20 למתיחות בדרום, ואמר כי "אנחנו מכינים לחמאס את הפתעת חייו". נתניהו הוסיף שאם ארגון הטרור לא יתעשת ויפסיק את שיגור הרקטות והפרחת הבלונים - "זו רק שאלה של זמן עד שנפעיל את ההפתעה הזאת. אני לא אחשוף אותה כאן, אבל היא שונה מכל מה שהיה ותזכור את מה שאמרתי״.

שלשום, ניסה אחד מבכירי כחול לבן יאיר לפיד להבהיר את אמירתו של אשכנזי כי לא יעצור את הכנסת הכסף הקטרי לעזה, ואמר בריאיון לכאן רשת ב: "ישראל לא מונעת תרופות מחולים וחלב מילדים – יש כסף הומניטרי לאזרחים ויש כסף שנכנס במזוודות ומגיע לחמאס. את הכסף שהולך לחמאס עוצרים, ישראל לא נגד כסף שהולך למטרות הומניטריות".

שר הביטחון נפתלי בנט איים בתחילת השבוע בתום הערכת מצב באוגדת עזה על ראשי ארגון הטרור חמאס, והבהיר כי "ההתנהלות המופקרת שלהם מקרבת אותנו לפעולה קטלנית מולם. לא נודיע מתי, אף אחד לא יהיה חסין". הדברים מגיעים על רקע דברי ביקורת שהושמעו בימים האחרונים נגד בנט והתנהלותו מול איומי הבלונים והרקטות.

"מדינת ישראל אינה חפצה במלחמה מול חמאס בעזה, אבל יש לנו מחויבות לביטחון תושבי הדרום", אמר בנט. "הפעולה תהיה שונה מאוד מקודמותיה, אף אחד לא יהיה חסין. בפני חמאס עומדת הברירה: לבחור בחיים ובשגשוג כלכלי, או לבחור בטרור ולשלם מחיר כבד מנשוא. מעשיהם יקרבון ומעשיהם ירחיקון".

הפופולריים