112 חברות בין-לאומיות: האו"ם פרסם את הרשימה השחורה של העסקים הפועלים בהתנחלויות

האו"ם פרסם את רשימת העסקים הפועלים בהתנחלויות

הרשימה כוללת 94 חברות ישראליות ו-18 משש מדינות שונות. אין משמעות מעשית לרשימה, אך היא יכולה למקד את ארגוני החרם. נתניהו: "מי שיחרים אותנו - יוחרם בעצמו"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ההתנחלות בת עין בגוש עציון 2017
צילום: צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

מועצת זכויות האדם של האו"ם פרסמה היום (רביעי) את הרשימה השחורה של העסקים הפועלים בהתנחלויות. מדובר ב-112 חברות בינלאומיות, שלטענת המועצה מקיימות קשרים עסקיים ביהודה ושומרון. 94 מהן ישראליות ו-18 נוספות פזורות בשש מדינות נוספות. 

אין משמעות ישירה ופרקטית לכך שחברה כלשהי מופיעה ברשימה זו. עם זאת, הדבר צפוי למקד עליהן את תשומת הלב של ארגוני החרם הבינלאומיים, ויכול לפגוע בשיתופי פעולה ובמכירות בעתיד. 


החברות הבינלאומיות המופיעות ברשימה, עוסקות ברובן בתחום התיירות. ביניהן: Airbnb, Booking, Expedia ו-TripAdvisor. חברות בינלאומיוץת נוספות עוסקות בתחום התשתיות. ‏בין החברות הישראליות ברשימה: דלק, פז, בנק הפועלים, בנק לאומי, דיסקונט, בזק, סלקום, פרטנר, קפה קפה, ורמי לוי. 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הגיב לפרסום ואמר: "מי שיחרים אותנו - יוחרם בעצמו. מועצת זכויות האדם של האו"ם הוא גוף מוטה וחסר השפעה. לא בכדי כבר הוריתי לנתק כל קשר עם הגוף הזה, ולא בכדי הממשל האמריקני עשה צעד זה יחד איתנו. בשנים האחרונות קידמנו חוקים ברוב המדינות בארה"ב, הקובעים שיש לפעול בתקיפות נגד מי שינסה להחרים את ישראל. לכן, הגוף הזה חסר חשיבות. במקום שהארגון יטפל בזכויות אדם הוא רק מנסה להכפיש את ישראל. אנו דוחים ניסיון זה בכל תוקף ובשאט נפש".

שר החוץ ישראל כ"ץ הגיב על פרסום הרשימה ומסר: ״הודעת הנציבות היא כניעה מבישה ללחצי מדינות וארגונים המעוניינים לפגוע בישראל וזאת על אף שרוב מדינות העולם סירבו להצטרף למסע הלחצים הפוליטי הזה. ההחלטה של הנציבה להמשיך בקו האנטי-ישראלי של המועצה לזכויות אדם, היא כתם על משרד נציבות האו"ם לזכויות אדם. 

"המועצה לזכויות אדם היא גוף שמורכב מרוב של מדינות שבינן לבין זכויות אדם אין כל קשר, ומאז הקמתה המועצה לא עשתה שום צעד בכדי לשמור על זכויות אדם, אלא רק הגינה על כמה מהמשטרים האפלים ביותר בעולם. מדינת ישראל לא תשלים עם המדיניות המפלה והאנטי ישראלית ואנו נפעל בכל הדרכים כדי למנוע יישום החלטות מסוג זה", הוסיף. 

יו"ר כחול לבן בני גנץ הגיב: "‏יום שחור לזכויות האדם-נציבות זכויות האדם של האו"ם איבדה קשר למציאות". 

מועצת יש"ע מסרה בתגובה לפרסום הרשימה: "האו"ם שוב הוכיח כי הוא גוף מוטה, לא נייטרלי ופועל נגד מדינת ישראל. אנו מגנים בכל תוקף את פרסום הרשימה אשר יש בה סממנים אנטישמיים מובהקים. מבחינת מדינת ישראל אלו עסקים שפועלים לחזק את הכלכלה באזור ותורמים לשלום יותר מכל מה שעשה האו"ם בכל שנות פעילותו. אזרחי ישראל – חזקו את 'הרשימה הלבנה' הזאת, ואת החברות שפועלות בחבל הארץ הפורה הזה עם מוצרי איכות. רכשו תוצרת עם ערכים של שלום ופיתוח כלכלי".

הפופולריים