הרשות הפלסטינית משכה הערב (שני) את ההצעה לגינוי תוכנית טראמפ במועצת הביטחון. הסיבה למהלך היא היעדר תמיכה בין-לאומית בעמדת הפלסטינים, המתנגדת לתוכנית. המהלך נדחה אחרי שהובן שלא תהיה תמיכה של לפחות תשע מ-15 חברות המועצה. בתוך כך, מחר בשעה חמש אחר הצוהריים (שעון ישראל) צפוי ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן לנאום במועצת הביטחון של האו"ם.
תוכנית טראמפ: הפלסטינים לא הצליחו להשיג תמיכה של 14 מחברות מועצת הביטחון כפי שרצו, לצורך הצבעה על התוכנית. סאיב עריקאת, המתלווה לאבו מאזן בניו יורק, אמר כי ארה"ב מנסה למחוק "לא רק את ההצעה אלא את כל הישיבה"
— כאן חדשות (@kann_news) 10 בפברואר 2020
הדיווח של @galberger ב-#חדשותהערב עם @DoriaLampel pic.twitter.com/BybcfPP1re
מקורות פלסטיניים אישרו לכאן חדשות כי לא הצליחו להשיג תמיכה של 14 מחברות מועצת הביטחון ולכן דחו את ההצבעה על הצעת ההחלטה. על פי דיווחים אחרים, הפלסטינים אף לא השיגו תמיכה של תשע מחברות המועצה, המינימום הדרוש כדי להגיש את ההצעה מלכתחילה. המקורות מסרו כי גרמניה, בריטניה ואסטוניה הודיעו לרשות הפלסטינים על כוונתן להימנע בהצבעה, בשל העיתוי ולא בגלל הנוסח.
על פי המקורות הפלסטיניים המגעים וההתייעצויות נמשכים, אולם הצבעה במועצת הביטחון קרוב לוודאי לא תתקיים מחר. זאת משום שיש להגיש את הצעת ההחלטה 24 שעות לפני ההצבעה וזו טרם הוגשה. עוד מסרו המקורות לחצים בין-לאומיים מופעלים על ראש הרשות הפלסטינית אבו-מאזן כדי לדחות את ההצבעה. בנוסף ארצות הברית מפעילה לחץ חברות מועצת הביטחון להצביע נגד ההצעה או להימנע.
מוקדם יותר היום תוניסיה ואינדונזיה, שתי המדינות שהיו אמורות להציג את הצעת ההחלטה בנושא הפלסטיני, הודיעו למועצת הביטחון של האו"ם כי אינן מתכוונות לעשות כן ובכך ירדה מהפרק אפשרות של הצבעה על ההחלטה מחר. הודעתן באה בעקבות פניות של נציגי ארצות הברית ובריטניה להכניס שינויים בנוסח ההחלטה, אשר עברה ריכוך משמעותי ביחס לנוסח הראשוני שכלל גינוי חריף לתוכנית השלום של טראמפ.
שגריר ישראל באו"ם דני דנון הגיב: "הקו שלנו היה ברור – לא גינויים נגד ישראל, אלא רק מו"מ יקדם תהליך שלום. אני מודה למדינות שסייעו לבלום את המהלך המיותר שיזם אבו מאזן".
בד בבד, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום לכוונה לספח את בקעת הירדן כחלק מתוכנית טראמפ. בדברים שנשא בטקס נטיעות במבואות יריחו, אמר ראש הממשלה כי החלת החוק על היישובים הישראלים אינו תלוי בהסכמת הפלסטינים. לדבריו, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז חד-משמעית כי יכיר בהחלת הריבונות הישראלית, והוא יעשה את זה ברגע שתושלם מלאכת מיפוי השטח. נתניהו הוסיף כי "המשמעות היא שנוכל להתיישב בלב ארצנו בלי מגבלות". ראש הממשלה סיכם: "לעולם לא ויתרנו ולעולם לא נוותר, אנחנו פה וכאן להישאר כחלק ממדינת ישראל".
קודם לכן בדיון מיוחד שנערך במליאת הכנסת בעקבות המצב הביטחוני בדרום, מתח יושב-ראש כחול לבן בני גנץ ביקורת חריפה על ראש הממשלה שהחרים, עם רוב חברי גוש הימין, את הדיון שיזמה האופוזיציה. בנאומו אמר גנץ כי הכיסא הריק של נתניהו הוא משל לתפקידו בעת הזאת. לדבריו, נתניהו הפך את עוטף עזה ל"חוטף עזה". על חברי בלוק הימין אמר גנץ: "אתם מעדיפים לברבר על החלת ריבונות שלא תביאו במקום להחיל ריבונות בדרום הארץ".
השתתפו בהכנת הכתבה: גל ברגר, עמיחי שטיין, נתן גוטמן, עקיבא ווייס ובן יניב