על רקע הסערה סביב מינוי עורך הדין דן אלדד לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה, שלח היום שר המשפטים אמיר אוחנה מכתב חריף להנהלת הפרקליטות. "תחת פרקליט המדינה היוצא לקיתם לצערי בסוג של שיכרון כח שהביא לדאבון כולנו לאותו שפל באמון הציבור בגוף חשוב זה", כתב אוחנה.
אוחנה אומר במכתב כי לא הוסבר לו מדוע דן אלדד לא מתאים לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה חוץ מכך ש"'הם' - הנהלת הפרקליטות - לא יקבלו אותו". שר המשפטים הוסיף: "אינני יכול לקבל טענה זאת. הפרקליטות, ככל שירות המדינה, איננה חצר פרטית של אף עובד מדינה, וכולנו מצווים לפעול על פי חוק.
"אחד הדברים שבחנתי אצל המועמדים הוא שאלת המודעות לחשיבות שבמגבלות הכח והריסון והאיפוק הנחוצים בעת הזאת לשיטתי כדי לחזק את אימון הציבור בפרקליטות".
פרקליט המדינה לשעבר משה לדור ל-@almog_tamar ומרדכי גילת: "מאז ששר המשפטים החדש מונה הוא פועל לריסוק אמון הציבור בפרקליטות. עוד לפני שהשר חימם את הכיסא, הוא התחיל במסע הכפשה"#אלמוגוגילת pic.twitter.com/QnNE4KnSj2
— כאן חדשות (@kann_news) 6 בפברואר 2020
הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי הוא מסיר את התנגדותו למינוי דן אלדד לממלא מקום פרקליט המדינה. זאת על אף הביקורת שמתח בתחילה על מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות, על כך שקיבל את המינוי מאוחנה.
סוגיה נוספת שכעת נמצאת במחלוקת בין מנדלבליט לאוחנה היא הקמת ועדת בדיקה להתנהלות מח"ש. אתמול פורסם בכאן חדשות כי היועץ המשפטי לממשלה מתנגד להקמת הוועדה לפני הבחירות. היועץ מתנגד גם למינויו של שופט השלום בדימוס הרן פיינשטין לעמוד בראשה של ועדה זו, בשל התבטאויותיו נגד הפרקליטות.
מנדלבליט ציין כדוגמה את הפוסטים שכתב השופט פיינשטין בפייסבוק, שבהם כתב בין השאר: "היום איבדתי את שארית האמון שהיה לי בנציגי התביעה האמונים על אכיפת החוק באופן ראוי. אסור להתפתות לדברי החלקלקות של שומרי הסף למיניהם".
בסביבת היועץ המשפטי לממשלה אומרים כי חוות דעתו של היועץ המשפטי היא חוות דעת מחייבת, אך הם מודעים לכך כי הממשלה הזו כבר לא מתייחסת לחוות דעתו כמחייבות.