כשבוע ימים לאחר פרסום תוכנית טראמפ: מזכירות הממשלה פרסמה אמש (רביעי) את סדר היום הצפוי בישיבת הממשלה ה-210 שתתקיים ביום ראשון הקרוב. באופן מפתיע – סוגיית סיפוח השטחים לישראל בכלל, ובקעת הירדן בפרט, לא מוזכרת כלל. מה כן מופיע? הצעת שר המשפטים, אמיר אוחנה, להקים ועדת בדיקה ממשלתית לבירור טענות לגבי מח"ש. את ההצעה, אגב, הוא פרסם רק היום אחר הצוהריים.
זמן קצר לאחר פרסום התוכנית בבית הלבן במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, דובר הליכוד צייץ, ומייד מחק, כי בישיבת ההמשלה הראשונה לאחר חזרתו של נתניהו לארץ – תובא בפני ישיבת הממשלה סוגיית הסיפוח לצורך אישורה. בסופו של דבר הישיבה נדחתה, ובשבוע הבא תתקיים ישיבתה הראשונה של הממשלה מאז פרסום התוכנית.
בתחילת השבוע פורסם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין להביא לאישור הממשלה, באופן הצהרתי בלבד בשלב זה, את ה"גזרים" בתוכנית טראמפ. כלומר, את החלקים בתוכנית העוסקים בהחלת ריבונות ישראלית על בקעת הירדן ויישובים ביהודה ושומרון. זאת על רקע הביקורת החריפה בימין, ובליכוד בפרט, נגד התוכנית המלאה.
יועצו וחתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר, אמר בתחילת השבוע בריאיון לרשת סי-אן-אן כי אם הפלסטינים לא יוכלו לעמוד בתנאים מסוימים במסגרת תוכנית, אז הוא לא מאמין שישראל צריכה לקחת את "הסיכון שבלהכיר בהם כמדינה". קושנר אמר כי התוכנית המדינית של הבית הלבן "מבקשת לבלום את התרחבות ההתנחלויות שחיים בהן כיום יותר מחצי מיליון איש, כדי לאפשר היתכנות של מדינה פלסטינית בעתיד". בריאיון לערוץ טלוויזיה מצרי אמר קושנר כי בלימת הגידול של ההתנחלויות מתאפשרת תמורת מתן שטח לישראל שממילא היא לא הייתה עוזבת אותו.
אתמול השתתף נתניהו בכנס הליכוד בהרצליה ואמר: "הבאנו את תוכנית המאה. נקבל הכרה אמריקנית בריבונות ישראל בבקעת הירדן ובכל היישובים ביהודה ושומרון. זה הישג אדיר. עבדתי על זה שנים. זה מהפך היסטורי. אף אחד לא יעקור אותנו מארצנו. אף לא אדם אחד. אנחנו עושים שלום מתוך עוצמה ויש התקרבות גדולה בין ישראל לבין מדינות בעולם הערבי, הלוואי ויכולתי לספר לכם". למרות דברים אלה, סוגיית הסיפוח, כאמור, לא תובא בפני ישיבת הממשלה הקרובה.
בתוך כך, השר אוחנה יביא לשולחן הממשלה ביום ראשון את הצעתו להקמת ועדת בדיקה ממשלתית, כאמור, שתבחן, בין היתר, את הטיפול המערכתי בעבירות שוטרים על ידי המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, נהלי העבודה, אופן ניהול החקירה בתיקים בהם הוחלט לנהל חקירה, קיומם של מנגנוני בקרה ופיקוח על פעילותה של מח"ש, הטענות בנוגע להתנהלותה, למבנה הארגוני ולכפיפות שלה ותקבע ממצאים ומסקנות.
בראשות הוועדה יעמוד השופט (בדימוס) הרן פיינשטיין, וחברי הוועדה יהיו פרופסור אברהם דיסקין ופרופסור רינת קיטאי-סנג'רו. דוח הוועדה יוגש לשר המשפטים בתוך ארבעה חודשים.