לאחר שחרור נעמה יששכר מהכלא ברוסיה והפרסומים אודות ישראלים רבים נוספים הכלואים ברחבי העולם, אומר הבוקר (רביעי) יו"ר הרשימה המשותפת וחבר הכנסת איימן עודה בריאיון לתמר אלמוג ורועי שרון בכאן רשת ב: "ישנם כ-20 ערבים-ישראלים שכלואים בטורקיה".
עודה ציין כי הוא פועל להביא לשחרור מקצתם של הכלואים. לדבריו, הוא יצא לטורקיה משום שהאזרחים הערבים אינם מוצאים כתובת ברשויות המדינה שאמורות לטפל בעניינם, ולכן הם פונים לחברי הכנסת של הרשימה המשותפת.
יוסף מג'דוב, צעיר מטמרה שהואשם בתקיפת שוטר באיסטנבול, הוא בין האסירים שעודה מנסה לשחרר. מג'דוב נעצר לאחר ששוטר בלבוש אזרחי ביקש ממנו להציג תעודת זהות, הצעיר נבהל ונמלט מהמקום, אך לבסוף לנתפס ונעצר. משפחתו של נצעיר מטמרה אומרת כי מעצרו הוא תוצאה של קצר בתקשורת בינו לבין השוטר שפנה אליו.
בכלא באיסטנבול מוחזק גם הצעיר סלים אבו ענזה, תושב תל שבע שבנגב. הוא נידון למאסר של תשע שנים וארבעה חודשים, לאחר שהורשע בשוד מזויין ובתקיפה. יו"ר הרשימה המשותפת סיפר כי נוסף על אזרחים ערבים-ישראלים, ישנו גם צעיר ממוצא אתיופי שכלוא בטורקיה. לדבריו, המקרים הללו מוזנחים בשל גזענות שמופנית כלפי מגזרים שונים בישראל.
במענה לשאלה איך השלטונות במדינות ערביות-מוסלמיות מתייחסים לערבים-ישראלים השיב עודה: "אין ספק שחלק גדול מהאנשים, כשהם רואים אזרח ערבי עם דרכון ישראלי - זה מעלה חשש מסוים. עולות שאלות כמו האם הם באמת ערבים? אולי הם משתפי פעולה".