ג'ארד קושנר, יועצו של נשיא ארצות הברית וממעצבי תוכנית טראמפ, אמר הלילה (חמישי) כי לא יתמוך בסיפוח מיידי מצד ישראל. בריאיון לאתר GZERO WORLD אמר קושנר כי הוא מקווה שבישראל יחכו עם החלת הריבונות על לאחר הבחירות בשניים במארס.
קושנר אמר בשיחות סגורות כי ישראל תוכל ליישם את הצעדים בשטח במסגרת התוכנית, אך הדגיש כי "כרגע יש תגובות חיוביות ממדינות העולם, כולל מדינות ערב, וכדאי לנצל את זה ולהתרכז בקידום התוכנית ולהמשיך את המומנטום החיובי".
יועצו של הנשיא הדגיש בריאיון שבישראל תצטרך להיות ממשלה מכהנת, כדי להתקדם בתוכנית, ואמר כי ממשל טראמפ סיכם עם ממשלת ישראל על הקמת צוות טכני, שיחל ללמוד את המפה הקונספטואלית. "מה שיש עכשיו הוא יותר הצהרת כוונות. עלינו לעבוד עליו במשך כמה חודשים כדי שיהפך למסמך", ציין.
בד בבד, משרד החוץ האוסטרלי פרסם הלילה הודעת תמיכה ב-"חזון השלום בין הישראלים לפלסטינים של ממשל טראמפ". בהודעת המשרד צוין כי היא מברכת על היוזמה שתסייע בהחזרת המשא ומתן הישיר.
גם בברזיל בירכו על המהלך, וממשל בולסונארו מסר כי "המסמך הגיוני ושאפתני". ברזיל שיבחה את הקריאה לפירוק החמאס מנשקו והתמיכה הכלכלית באוכלוסיה הפלסטינית. כמו כן נסמר שעל הישראלים והפלסטינים לקחת את התוכנית ברצינות, ולנקוט בצעדים הנדרשים להביא בהקדם האפשרי לתחילתו של משא ומן ישיר בין הצדדים.
הוול סטריט ג'ורנל דיווח מפי בכירים בממשלות ערביות במזרח התיכון כי ראשי מדינותיהם הביעו ייאוש נוכח הסירוב המוחלט של הרשות הפלסטינית להתפשר על חלק מהנקודות שעלו בתוכנית השלום של טראמפ, דבר שלדעתם מנע ומונע מהפלסטינים לחזק את קשריהם עם ישראל, כך לפי בכירים באזור. עוד דיווח העיתון כי ממשל טראמפ פועל בקדחתנות לכינונו של הסכם אי-לוחמה בין ישראל למרוקו, בחריין, איחוד האמירויות ועומאן, כך לפי בכירים המעורבים בשיחות.
אמש דווח בחדשות הערב בכאן 11 שגורמים בכחול לבן שוחחו עם אנשי ממשל טראמפ והזהירו מפני מהלך חד-צדדי להחלת ריבונות בבקעה, ועל היישובים היהודיים ביהודה ושומרון, בטווח הזמן המיידי. למרות ההכרזות לקידום של סיפוח מיידי, עד כה לא נעשתה כל פנייה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בעניין. כאמור, מדובר בפנייה נדרשת, שכן אי אפשר להעביר החלטה כזאת בלי עמדה משפטית מורכבת שנדרש יותר מכמה ימים לגבשה.