יושב ראש כחול לבן בני גנץ אמר הערב (רביעי) כי יביא בתחילת השבוע הבא לאישור הכנסת את תוכנית השלום של טראמפ. בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב, אמר גנץ כי תכנית טראמפ משקפת נאמנה את עקרונות היסוד של כחול לבן.
גנץ אמר כי מדובר בהזדמנות היסטורית לעיצוב גבולותיה ועתידה של ישראל. הוא הודה לנשיא טראמפ וכינה אותו ידיד אמת של ישראל ומדינאי נחוש. "כראש הממשלה אפעל לממש את התכנית על כל סעיפיה בשיתוף כל המדינות הערביות המתונות והפלסטינים", הוסיף גנץ. לדבריו, צעדים פזיזים שאינם מתואמים עם ירדן והמדינות המתונות מסכנים את התכנית כולה.
גנץ: "העליתי בפני הנשיא את סוגיית השבויים והנעדרים הישראלים בשבי החמאס. הדגשתי שבכל הסדר חייבים לכלול את השבתם הביתה" | צפו בהצהרה המלאה pic.twitter.com/faaynfCmFb
— כאן חדשות (@kann_news) 27 בינואר 2020
כבר בתום פגישתו עם הנשיא טראמפ שלשום בבית הלבן אמר גנץ כי אחרי הבחירות יפעל ליישום תוכנית השלום אותה הוא כינה "אבן דרך משמעותית והיסטורית", אך הוסיף שיעשה זאת "תוך תיאום עם מדינות האזור". גנץ גם אמר כי העלה בפני הנשיא את סוגיית השבויים והנעדרים ברצועת עזה. "סיימתי פגישה עם נשיא אמריקני אמיץ וידיד גדול של ישראל. רוב הפרטים יישארו חסויים", סיכם.
במעמד הצגת התוכנית אתמול, הבהיר טראמפ ש"לא יעקרו שום ישראלים ופלסטינים מבתיהם" והסביר כי "התוכנית מציעה פתרונות טקטיים כדי להפוך את האזור להרבה יותר בטוח ומשגשג".
תלמידי בית ספר בחאן יונס שברצועת עזה מפגינים נגד תוכנית טראמפ@MosheBerkovitch pic.twitter.com/E6Ef8wt0Bb
— כאן חדשות (@kann_news) 29 בינואר 2020
יום זעם פלסטיני הוכרז בעקבות תוכנית השלום של טראמפ. מקורות פלסטיניים דיווחו כי 40 מפגינים נפצעו בעימותים ברחבי יהודה ושומרון, מרביתם נפגעו מגז מדמיע. גם ברצועת עזה נערכו הפגנות נגד התוכנית. שם הוכרז על שביתה כללית בעקבות פרסום התוכנית. עוד הוחלט להניף דגלים שחורים בגגות המבנים ולהמשיך ב"עימות הפתוח עם ישראל".
מוקדם יותר היום התייחס שר הביטחון נפתלי בנט לאפשרות של הסלמה ביהודה ושומרון ואמר: "לא ניתן לאיומים של אף אחד לעצור אותנו מלקבוע את גורלנו. צה"ל ומערכת הביטחון ערוכים לכל תרחיש. הנחיתי את כל הכוחות להיערך גם להסלמה, או לצעדים פזיזים של גורמים כאלה ואחרים. אנחנו מאוד ברורים בהקשר הזה - כל ניסיון לאתגר את ביטחון אזרחי ישראל, ייתקל בחומה בצורה".