סקר כאן חדשות: רוב הישראלים חושבים שתוכנית טראמפ תיכשל

סקר כאן חדשות: תוכנית טראמפ לא תוביל לשלום
43% מהנשאלים בעד החלת ריבונות ביישובי יהודה ושומרון ובקעת הירדן, לעומת 28% שמתנגדים • 48% חושבים שנתניהו לא יכול להמשיך בתפקידו כראש ממשלה - אך רה"מ מתחזק על חשבון כחול לבן
מחבר ליאל קייזר מחבר ליאל קייזר
נתניהו, טראמפ, גנץ, ארכיון
צילום: צילום: מארק ישראל ניימן, יונתן זינדל, פלאש 90, אי-פי

סקר כאן חדשות שהתפרסם היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11, מגלה כי רוב הישראלים (61%) חושבים כי תוכנית טראמפ לא תוביל לשלום בין ישראל לפלסטינים. עשרה אחוזים בלבד מהישראלים חושבים שהיוזמה אכן תוביל לשלום. היתר השיבו כי הם לא יודעים.

על פי הסקר שערך מכון קנטאר, 43 אחוזים מהנשאלים אמרו שהם בעד החלת ריבונות ביישובי יהודה ושומרון ובקעת הירדן. זאת לעומת 28 אחוזים שמתנגדים לצעד הזה לפני הבחירות.


באשר לתמונת המנדטים, כחול לבן עדיין בראש עם 34 מנדטים, אבל הליכוד מצמצם פערים עם 33 מנדטים, מנדט אחד פחות מכחול לבן. הרשימה המשותפת של המפלגות הערביות מרוויחה מנדט על חשבון העבודה-גשר-מרצ, ומקבלת על פי הסקר 14 מנדטים. העבודה-גשר-מרצ, ישראל ביתנו, יהדות התורה וש"ס מקבלות שמונה מנדטים כל אחת, וימינה בראשות נפתלי בנט מקבלת שבעה. עוצמה יהודית אינה עוברת את אחוז החסימה, ומקבלת 1.1% מקולות המשתתפים בסקר.

בתוך כך, שוויון במפת הגושים: גוש הימין-חרדים עם 56 מנדטים, וגוש המרכז-שמאל-ערבים עם 56 מנדטים גם הוא. ליברמן עם שמונה מנדטים, ממשיך להיות לשון המאזניים.


בעקבות הגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה, השאלה האחרונה בסקר הייתה האם נתניהו יכול להמשיך ולכהן כראש הממשלה בזמן שמתנהל נגדו משפט? 48 אחוזים חושבים שנתניהו לא יכול להמשיך בתפקידו כראש ממשלה. זאת לעומת 37 אחוזים שסבורים שהוא יכול לנהל את משפטו בזמן כהונתו.

בחירת העורכת