ליברמן: "נתניהו לא נוסע – הוא בורח לארה"ב"

ליברמן: נתניהו לא נוסע – הוא בורח לארה"ב

ח"כ אלי אבידר מישראל ביתנו תקף את רה"מ על פגישתו עם פוטין ויפה יששכר: "זו שכונה", והזכיר במרומז את השבעתו של חבר הכנסת גדי יברקן, שבה נישק את רגלי אמו: "היה חסר שינשק גם את רגלי פוטין" • יו"ר המפלגה: "ראש הממשלה לא נוסע לארצות הברית, הוא בורח מהמחוייבויות שלו"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן
צילום: צילום: הדס פרוש ויונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס היום (שבת) באירוע שבתרבות ברעננה לתוכנית המאה שפרטיה צפויים להתפרסם השבוע: "נתניהו לא נוסע לוושינגטון, הוא בורח מההתחייבויות שלו". ליברמן ציין כי פרסום תוכנית השלום האמריקנית, חמישה שבועות בלבד לפני הבחירות, הוא "עניין מחשיד, בלשון המעטה. עצם העיתוי ימנע דיון מעמיק". 

על האפשרות של סיפוח בקעת הירדן אמר יו"ר ישראל ביתנו: "לראש הממשלה לא הייתה כוונה להחיל ריבונות על בקעת הירדן, זה פשוט עוד ספין". הוא ציין כי להחלטה יש רוב ברור בכנסת ואמר כי "אפשר להעביר את זה בשלוש קריאות ביום אחד, בדיוק כמו שבגין החיל ריבונות על רמת הגולן". 

יו"ר ישראל ביתנו התייחס לפרסום ב"השבוע" אמש, על פינוי של 60 מאחזים בלתי חוקיים כחלק מהתוכנית: "מאז ששת הימים ספרתי 11 תוכניות גדולות. אז אחרי 11 יוזמות מדיניות מקיפות אני מאוד רגוע לגבי יוזמה מספר 12. אני לא חושב שזה משהו שהולך למימוש מיידי". במענה לטענה על כך שלא חיסל את מנהיג חמאס איסמעיל הנייה תוך 48 שעות כפי שהבטיח: "לראש הממשלה ושרים אחרים בקבינט היה הרבה יותר חשוב לסכל את שר הביטחון".

חבר מפלגתו של ליברמן, אלי אבידר מישראל ביתנו תקף גם הוא בשבתרבות בנס ציונה את נתניהו, על פגישתו עם נשיא רוסיה פוטין ויפה יששכר: "היה חסר שראש הממשלה יעשה מעשה גדי יברקן, ויקבל את פוטין בנשיקות על הרגליים". בכך הזכיר אבידר במרומז את השבעתו של חבר הכנסת גדי יברקן, שבה נישקן את רגלי אמו. 

"מעולם לא ראיתי התבזות של מנהיג ישראלי ברמה נמוכה כזאת. להכניס את אמא של נעמה לצילום ממלכתי עם פוטין לטובת קמפיין הבחירות, זו פשוט שכונה", הוסיף אבידר. על נסיעתו של נתניהו לוושינגטון, ברקע הפרסום הצפוי של תוכנית השלום הוסיף אבידר: "נתניהו לא צריך לטוס כי הוא מכיר התוכנית, והוא זה שמעכב אותה כבר שנה בגלל כתבי האישום. אנחנו לא נעצור או נעכב את הדיונים, אפילו לא לשעה". 

יו"ר העבודה-גשר-מרצ עמיר פרץ התייחס גם כן לתוכנית המאה ולדיוני החסינות בשבת תרבות בחדרה: "אין שום דבר רציני בהצעה שמוגשת כמה שבועות לפני הבחירות. יש לקיים משא ומתן על בסיס פתרון שתי המדינות". על חסינות נתניהו הוסיף פרץ: "נסיר אותה בשבוע הבא, ראש הממשלה לא יכול להוות דוגמה אישית לילדים שלנו". 

 

הפופולריים