הממשל האמריקני צפוי לפרסם הודעה בדבר תוכנית השלום של דונלד טראמפ ביומיים הקרובים, כך נודע לכאן חדשות הערב (חמישי). לפי גורמים פוליטיים בירושלים, בימים האחרונים תואם ביקור של ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש האופוזיציה בני גנץ בוושינגטון על מנת לדון בתוכנית.
גורמים במערכת הפוליטית שנחשפו לחלקים בתוכנית אומרים כי "התוכנית מצויינת לישראל, אך אין סיכוי שתתממש". בכירים בהתיישבות מסרו לכאן חדשות כי על פי המידע שהגיע אליהם, תוכנית השלום האמריקנית תכלול החלת ריבונות ישראלית בבקעת הירדן וביישובים ישראליים לצד הקמת מדינה פלסטינית מפורזת כשעל חלקים גדולים משטח סי לא תוחל ריבונות ישראלית. לפי בכיר בהתיישבות, נתניהו הביע רצון להחיל ריבונות בבקעת הירדן ובצפון ים המלח, אך לא על כלל יישובי יהודה ושומרון.
פגישת המנהיגים עם נשיא ארצות הברית בוושינגטון צפויה להתקיים בשבוע הבא. בתחילת השבוע קבע ליום שלישי הקרוב יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין את כינוס מליאת הכנסת לדיון בהקמת ועדת הכנסת שאמורה לדון בחסינות נתניהו. גורמים בכחול לבן אמרו שנכון לרגע זה בכוונתם להתעקש על קיום מליאה ביום שלישי להצבעה על הקמת ועדת הכנסת, גם אם נתניהו וגנץ יהיו בוושינגטון. חבר הכנסת מאיר כהן מכחול לבן אמר לאורי לוי וטלי בן עובדיה בתוכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב כי אין לסיעתו כוונה להפסיק את הדיונים על החסינות, גם בהיעדרו של נתניהו. "הוא לא נוסע לחודש. הדיונים סביב החסינות יימשכו כשבועיים והוא יקבל את הזמן המתאים כשיחזור", אמר כהן.
שר הביטחון נפתלי בנט התייחס לפרסומים על תוכנית השלום של טראמפ, ואמר:" ייתכן שמדינת ישראל עומדת בפני הזדמנות היסטורית, לצד סיכונים משמעותיים. אהיה ברור: מפלגת ימינה לא תאפשר למסור אדמה לערבים או להקים מדינה פלסטינית. לאחר שיפורסמו פרטי התוכנית נתייחס לגופה". שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' כתב: "מהמעט שאנחנו יודעים על 'תוכנית המאה' יש בה כנראה הזדמנויות אבל גם לא מעט סיכונים".
מוקדם יותר היום התבטא שר החוץ הירדני, איימן א-ספדי, נגד הכוונות במערכת הפוליטית בישראל לספח את בקעת הירדן. "סיפוח של בקעת הירדן וים המלח מצד ישראל יפוצץ את כל היסודות שתהליך השלום בנוי עליהם. המהלך יהרוג את פתרון שתי המדינות ולמעשה ישים קץ לכל הסיכויים לכונן שלום באזור", אמר השר הירדני.
בהכנת הכתבה השתתפו מיכאל שמש, יואב קרקובסקי, יערה שפירא, כרמל דנגור, רועי קייס ועמיחי שטיין