נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר כי יקיים התייעצויות במטרה לבחון האם לבית הדין הבין-לאומי בהאג סמכות לדון בתביעה הפלסטינית המאשימה את ישראל בפשעי מלחמה, כך נודע הבוקר (חמישי) לכאן חדשות. מקרון מבקר בישראל בימים אלה במסגרת פורום השואה העולמי. אתמול התקבל בבית הנשיא ובמעון ראש הממשלה בירושלים.
נשיא צרפת סיפר לגדעון קוץ, שליח כאן חדשות בפריז המתלווה אליו לביקור בישראל, כי בעקבות פניות נשיא המדינה ראובן ריבלין וראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא, יקיים התייעצויות בנוגע לסמכותו של בית הדין.
נשיא צרפת עמנואל מקרון יבחן אם לבית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג הסמכות לדון בתביעה הפלסטינית המאשימה את ישראל בפשעי מלחמה. מקרון מסר לנציג כאן חדשות בפמלייתו, גדעון קוץ, כי יקיים התייעצויות בסוגייה בשל בקשותיהם של הנשיא ריבלין ורה"מ נתניהו
— כאן חדשות (@kann_news) January 23, 2020
(צילום: קובי גדעון/ לע"מ) pic.twitter.com/Lremyc6poj
בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג דחה זמנית ביום שלישי את הדיון בבקשת התובעת הראשית פאטו בנסודה, לקבוע אם בסמכות בית הדין לחקור טענות של פלסטינים לפשעי מלחמה מצד ישראל ביהודה ושומרון וברצועת עזה. הדיון נדחה בגלל שהבקשה חרגה מהאורך הנדרש למסמך - 110 עמודים, והדבר צפוי לעכב בכמה חודשים את ההכרעה בעניין.
לפני כשבועיים הודיע שר החוץ ההונגרי, פטר סיז'רטו, כי ארצו שותפה לחששותיה של ישראל לגבי "פוליטיזציה של בית הדין ופגיעה בריבונות המדינות על ידי בית המשפט הבינלאומי". כמו כן טען ההונגרי כי לבית הדין הבין-לאומי אין סמכות לדון בתביעה הפלסטינית.
התובעת בבית הדין הפלילי בהאג פרסמה את חוות דעתה לפני כחודש, ולפיה יש בסיס לפתיחת חקירת תלונות של פלסטינים נגד ישראל. בעקבות פרסום חוות הדעת של בנסודה, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט פרסם חוות דעת משלו, לפיה לבית הדין אין סמכות שיפוט בנוגע לישראל וכל הפעילות הפלסטינית בהאג - נטולת תוקף.